Ο ήλιος της Βεργίνας θα λάμψει την 25η Μαρτίου

Υψηλό φρόνημα των Θεσσαλονικέων, που αγοράζουν σημαίες στέλνοντας πατριωτικό μήνυμα προς τα ΣκόπιαΑπό την
Ντόνια Κανιτσάκη

Οι σημαίες ψηλά! Ελληνικές σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας αγοράζουν φέτος οι Θεσσαλονικείς, μετά τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό. «Ο κόσμος θέλει να έχει την ελληνική σημαία στις εθνικές επετείους. Το φρόνημα παραμένει υψηλό» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο Θόδωρος Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας και καταστήματος που πουλά σημαίες, τονίζοντας ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, θέλοντας και με αυτό τον τρόπο να διατρανώσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης, η ελληνική σημαία αποτελεί διαχρονικό σύμβολο. «Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν σημαία μήκους 1,5 μέτρου, όμως υπάρχουν και αρκετοί που θέλουν μεγαλύτερες. Αυτές τις μέρες, της εθνικής επετείου, πολλοί παππούδες και γιαγιάδες έρχονται με συγκίνηση και αγοράζουν σημαίες για τα εγγόνια τους, θέλοντας να εμφυσήσουν την αγάπη για την πατρίδα» καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.

Στη Θεσσαλονίκη, η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας θα εορταστεί με κάθε επισημότητα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προβλέπονται γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου και μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Η επίσημη έπαρση και η υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο θα γίνουν με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Ομιλίες

Αύριο Πέμπτη, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για την εθνική επέτειο. Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στέψη ανδριάντων, προτομών και των μνημείων ηρώων.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα ηχούν από το πρωί χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης του Γ΄ Σώματος Στρατού. Επίσης, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.15 το πρωί θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων και Ερυθροσταυριτισσών, Μακεδονομάχων, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα