Υπουργείο Εργασίας: Με ενιαίο τύπο θα υπολογίζονται τα εφάπαξ των δικηγόρων

Με κοινό τρόπο θα υπολογίζονται τα εφάπαξ των δικηγόρων, είτε είναι έμμισθοι είτε όχι, σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας προς το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ). Ετσι, για όλους θα ισχύει εισφορά 4%, ενώ το ύψος της παροχής θα προκύπτει από την απόδοση του 60% των μέσων αποδοχών της πενταετίας 2009-2013.

Στις διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι ο ενιαίος τύπος υπολογισμού της παροχής «βασίζεται στο ότι για κάθε έτος αποδίδεται το 60% των μέσων αποδοχών της πενταετίας 2009-2013 για εισφορά 4%».

Το μηνιαίο ποσό εισφοράς για τους έμμισθους δικηγόρους προκύπτει μέσα από το ετήσιο σταθερό ποσό εισφοράς, από ένσημα και γραμμάτια προείσπραξης που αφορούσε την πρόνοια (καταγραφόταν ξεχωριστά από το ποσό του κλάδου Υγείας του πρώην ΤΠΔΑ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, θεωρώντας ότι το σταθερό μηνιαίο ποσό εισφοράς αποτελεί το 4% των μηνιαίων αποδοχών, «οι τεκμαρτές μηνιαίες αποδοχές υπολογίζονται κατά τα τελευταία πέντε έτη, έως και το 2013. Η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% επί του μέσου όρου των τεκμαρτών μηνιαίων αποδοχών, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως και το 2013». Με την ίδια μεθοδολογία, επισημαίνεται στην απάντηση του υπουργείου, υπολογίζονται οι τεκμαρτές μηνιαίες αποδοχές είτε άμισθων είτε έμμισθων δικηγόρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα