«Εξοικονομώ»: Διπλασιασμός των πόρων εκ των υστέρων

Εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος για 700.000.000 €, ενώ συνεχίζονται τα τραγελαφικά με τη λειτουργία της πλατφόρμαςΤον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα διατεθεί για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» δρομολογεί εκ των υστέρων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μετά όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τη λειτουργία της πλατφόρμας και την εξάντληση των πόρων, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης γνωστοποίησε ότι ήδη έγιναν επαφές με το ΕΣΠΑ και τους χρηματοδοτικούς φορείς με στόχο οι πόροι του προγράμματος να διπλασιαστούν από τα 350.000.000 στα 700.000.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες, που πληρούν τα κριτήρια αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Αιτήσεις

Πρόκειται για ανθρώπους που ξεκίνησαν να υποβάλουν αιτήσεις, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των πολλών προβλημάτων που παρουσίασε η ηλεκτρονική πλατφόρμα (κατέρρεε συνεχώς) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν έγκαιρα την καταχώρηση όλων των στοιχείων της αίτησης, καθώς εξαντλήθηκαν οι μέχρι στιγμής διαθέσιμοι πόροι. Το πρόγραμμα άνοιξε την περασμένη Δευτέρα στις πέντε Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Στις τρεις πρώτες καταγράφηκε διπλάσιος αριθμός νοικοκυριών, έτοιμων να μπουν στο πρόγραμμα, κάτι που κινητοποίησε το υπουργείο και ξεκίνησε επαφές με το ΕΣΠΑ και τους χρηματοδοτικούς φορείς.

«Πρόθεσή μας είναι να οδηγηθούμε σε διπλασιασμό των πόρων, να πάμε στα 700.000.000 ευρώ, και μαζί με τους πόρους που θα διαθέσουν οι τράπεζες για δανειοδοτήσεις να φτάσουμε το 1 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η κεντρική μας επιδίωξη, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να ικανοποιηθεί το σύνολο αυτών που ετοίμασαν τα χαρτιά τους και έχουν τις προϋποθέσεις, όπως προβλέπει ο νόμος» σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Εκείνο που δεν έχει καταφέρει ακόμη το ΥΠΕΝ είναι να διορθώσει τα πολλά τεχνικά προβλήματα του συστήματος. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα περισσότερη ώρα είναι πεσμένη παρά εν λειτουργία, ενώ δεν λείπουν και οι λάθος προδιαγραφές, με συνέπεια πολλές αιτήσεις να απορρίπτονται χωρίς κανέναν λόγο.

Μηχανικοί και πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται και αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα από τη Δευτέρα, οπότε ανοίγει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για δικαιούχους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα