Εθνικό ρίγος για τους Εύζωνες στην Αυστραλία

Πρεσβευτές ενός πολύ σημαντικού τμήματος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και παράδοσης έγιναν χθες οι Ελληνες Εύζωνες, που παρουσίασαν το γνωστό τελετουργικό στο Κοινοβούλιο της Βικτόριας, στην Αυστραλία. Το παράστημα και ο βηματισμός των Ευζώνων άφησαν έκθαμβους τους εκατοντάδες παρευρισκομένους, οι οποίοι περίμεναν στα σκαλοπάτια του πολιτειακού Κοινοβουλίου προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Το άγημα καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Victorian Multicultural Commission Σπύρος Αλατσάς και ακολούθησαν ομιλίες από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων Φίλιππο Δαλιδάκη, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας Δημήτρη Μιχαλόπουλο και τον επικεφαλής της αποστολής, πτέραρχο Παναγιώτη Ρούντο. Ολοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη μεγάλη χαρά τους για την παρουσία των Ευζώνων στη Μελβούρνη, προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς θα παραστεί σε πολλές ομογενειακές εκδηλώσεις, αλλά το αποκορύφωμα της παρουσίας του στη Μελβούρνη θα είναι η συμμετοχή του στη μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου, που θα γίνει την Κυριακή στο Shrine of Remembrance.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα