Στερνή μου γνώση

H κοινωνία αντιλήφθηκε το λάθος τώρα που η απειλή από την Τουρκία έγινε κάτι παραπάνω από εμφανήςΑπό τον
Σάββα Καλεντερίδη

Οταν τα προηγούμενα χρόνια, είτε από τις θέσεις που κατείχα στην κρατική ιεραρχία είτε αργότερα μέσα από την αρθρογραφία, προσπαθούσα με στοιχεία να αποδείξω τη μείζονα απειλή εθνικής ασφάλειας που συνιστά η Τουρκία και υπογράμμιζα την ανάγκη για την αντιμετώπισή της, έτρωγα τη στάμπα του «τουρκοφάγου», για να μην αναφερθώ σε άλλους, χειρότερους χαρακτηρισμούς.

Ολα αυτά τα χρόνια που ένα ολόκληρο σύστημα απαξίωνε ανάλογες θέσεις, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα εφησυχασμού, είχαμε καταστροφικές εξελίξεις σε δύο τομείς.

Ο ένας ήταν ο τομέας της Αμυνας. Οι πρωθυπουργοί τοποθετούσαν στο υπουργείο Αμυνας ό,τι χειρότερο διέθετε ο πολιτικός μπαχτσές, που ούτως ή άλλος ήταν γεμάτος με ζιζάνια, με ελάχιστες, φυσικά, εξαιρέσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της διάλυσης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, της καθυστέρησης υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων και νέων παραγγελιών, τη μείωση της θητείας και πόσα άλλα.
Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που εμείς οι «τουρκοφάγοι» προειδοποιούσαμε, πληρώνοντας προσωπικό κόστος, για τα επιθετικά και επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της πατρίδας μας, τα οποία ήταν αποφασισμένη να υλοποιήσει, παίρνοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα, όπως παραγγελίες νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, αναπτύσσοντας ισχυρή εθνική αμυντική βιομηχανία και συνάπτοντας συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, όπως, για παράδειγμα, με την Αλβανία.

Ο άλλος ήταν ο τομέας της κοινωνίας. Ο εφησυχασμός, ο ωχαδερφισμός, η τρυφηλή ζωή, η εμπέδωση του «βύσματος» και της κοπάνας ως κοινωνικής αξίας (ο νυν πρωθυπουργός το δήλωσε με καμάρι ότι χρησιμοποιώντας πασοκικό «βύσμα» υπηρέτησε στο Επιτελείο), σε συνδυασμό με τη σχεδιασμένη επίθεση μέσω της Παιδείας και των ΜΜΕ εναντίον παραδοσιακών αξιών, όπως ο πατριωτισμός και η πίστη στα εθνικά ιδεώδη, οδήγησαν στον αξιακό εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω λεπτομέρειες, όμως στην τελευταία κατάταξη νεοσυλλέκτων στις ένδοξες ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ο αριθμός των νέων που ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο για να απαλλαγεί από την υποχρέωση της θητείας ήταν πολλαπλάσιος από τις προηγούμενες ΕΣΣΟ.Και αυτό γιατί η κοινωνία αντιλήφθηκε το λάθος τώρα που η απειλή από την Τουρκία έγινε πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής! Αντιλήφθηκε ότι ο κίνδυνος είναι προ των πυλών, οπότε καλύτερα να χαρακτηριστεί το παιδί μας με ψυχασθένεια, να πάρει τρελόχαρτο, παρά να υπηρετήσει σε έναν Στρατό που απαξίωνε τόσα χρόνια.

Φυσικά, υπάρχουν και τα άλλα Ελληνόπουλα, που κατά δεκάδες αρνούνται να πάρουν μετάθεση και ζητούν να μείνουν στον Εβρο έως το τέλος της θητείας τους. Είναι τα Ελληνόπουλα που επιμένουν, η μαγιά που ελπίζουμε να σώσει τον Ελληνισμό.
Ας έρθουμε τώρα στην απειλή.

Εχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας στην καταστροφική πολιτική Τσίπρα – Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, που κονιορτοποίησε το στρατηγικό πλεονέκτημα που είχαν Ελλάδα και Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε. και κατέστησε την Ελλάδα και την Ευρώπη ομήρους του Ερντογάν.
Επίσης αναφερθήκαμε στην πολιτική του εκκρεμούς που ακολουθεί ο Ερντογάν, κινούμενος μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον και εκβιάζοντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Οι εκβιασμοί είναι απίστευτοι και, επειδή η Τουρκία έχει μεγάλη στρατηγική αξία για ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και επειδή οι δυτικοί γνωρίζουν ότι μείζων σκοπός της Μόσχας είναι η κατάρρευση της ΝΑ Πτέρυγας του ΝΑΤΟ μέσω μιας αμερικανικής σύγκρουσης, υποχωρούν και την πληρώνουν σήμερα οι Κούρδοι της Αφρίν, αύριο πιθανόν οι Κούρδοι της Ιεράπολης/Μένπετζ και του Κομπάνι και μεθαύριο η ΑΟΖ της Κύπρου και τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία ήδη τα μισοκαταστρέψαμε με τις ιδεοληψίες Τσίπρα – Τασίας.
Είναι το έσχατο μέσο που μας έμεινε, να προειδοποιήσουμε και να χτυπήσουμε το καμπανάκι του συναγερμού.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνέλθει και να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την υπεράσπιση των συνόρων, των εθνικών μας συμφερόντων και της Κύπρου.
Πρέπει να σταματήσει άμεσα την αθλιότητα με το παζάρεμα του ονόματος των Σκοπίων, να επιταχύνει τις διαδικασίες κρίσεως ασύλου για την εκκένωση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, να θωρακίσει τα σύνορα και την εθνική άμυνα της πατρίδας μας και να προετοιμάσει καλά μελετημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της χειρότερης εξέλιξης, που είναι η εγκατάσταση τουρκικής εξέδρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα ψέματα τελείωσαν και καλό είναι να διαβάσουν όλοι τα άρθρα του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Αυτό δεν είναι απειλή, φιλική παραίνεση είναι.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα