Η Κονιόρδου απέλυσε μετά 18 έτη την Παυλ. Βερέμη

Από την Κρατ. Σχολή Ορχηστικής ΤέχνηςΤέλος η Παυλίνα Βερέμη από το τιμόνι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), έπειτα από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Η κυρία Βερέμη, η οποία κατείχε τη θέση αυτή από το 1999, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, μια και οι σχέσεις της με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το τελευταίο διάστημα ήταν κάκιστες. 

«Το Δ.Σ. εξέφρασε την αδυναμία συνέχισης της συνεργασίας με τη Διευθύντρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής» επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. «Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, παίρνοντας τις απαραίτητες αποφάσεις ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον» συνεχίζει η ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ρητώς πως «η ανάκληση της από 2/11/2015 απόφασης ανανέωσης της θητείας της κ. Βερέμη, την οποία η υπουργός ευχαριστεί για τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά, κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής».

Με σπουδές χορού στο London School of Contemporary Dance του Λονδίνου και στο Martha Graham School στη Νέα Υόρκη και με επαγγελματική εμπειρία ως μέλος του London Contemporary Dance Theatre και πολλών ακόμη χορευτικών ομάδων, η Παυλίνα Βερέμη βρισκόταν στο τιμόνι της διεύθυνσης 18 χρόνια. Η ΚΣΟΤ είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα