H Attica Bank κυνηγάει τον όμιλο του Καλογρίτσα για μη εξυπηρετούμενα δάνεια!

Στον αέρα τέσσερις εργολαβίες στον οδικό άξονα Πάτρας – ΠύργουΑντικαταστάτη για τέσσερις εργολαβίες του άξονα Πάτρα – Πύργος, συνολικού ύψους άνω των 252.000.000 ευρώ, φαίνεται πως αναζητούν στο υπουργείο Υποδομών, καθώς η διοίκηση της Attica Bank φέρεται ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα την υπόθεση με τα δάνεια στον όμιλο Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο όμιλος του τελευταίου (που αποτελείται από εταιρίες όπως η Τοξότης και η Ομάδα Κατασκευών) έχει λάβει δάνεια με υπόλοιπο άνω των 110.000.000 ευρώ από την Attica Bank, χωρίς να εμφανίζεται ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Γι’ αυτό και στην τράπεζα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, καθώς ο κατασκευαστικός όμιλος είναι ένας από τους λίγους δανειολήπτες με υπόλοιπο άνω των 100.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η υπογραφή των συμβάσεων για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος πάει από εξάμηνο σε εξάμηνο, καθώς εκκρεμεί ακόμα η έγκριση του φακέλου «Μεγάλου Εργου» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόβλημα είναι πως ο όμιλος Καλογρίτσα έχει μειοδοτήσει στους τέσσερις από τους οκτώ διαγωνισμούς για τον οδικό άξονα με μεγάλες εκπτώσεις, άνω του 50%. Στην κατασκευαστική αγορά κάποιοι θεωρούν πως το έργο «δεν βγαίνει» και κάποιοι άλλοι εκτιμούν πως, επειδή είναι τέσσερις συνεχόμενες εργολαβίες, υπάρχει μια ελπίδα υλοποίησης.

Οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΔΗΕ

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων του ομίλου Καλογρίτσα είναι και η σχετικά περιορισμένη παρουσία που είχε στους πρόσφατους διαγωνισμούς του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Ο όμιλος κινήθηκε, πάντως, πολύ επιθετικά για τα «φιλέτα» της Αττικής και μέσω της θυγατρικής εταιρίας Ομάδα Κατασκευών είναι προσωρινός μειοδότης στους διαγωνισμούς για Αθήνα, Πειραιά και Καλλιθέα, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 40.000.000 ευρώ.

Μέσω της άλλης θυγατρικής, της Τοξότης, είναι προσωρινός μειοδότης για τα δίκτυα Περιστερίου – Ελευσίνας και Καρδίτσας, προϋπολογισμού γύρω στα 20.000.000 ευρώ. Στους προηγούμενους διαγωνισμούς, το 2015, ο όμιλος είχε κυριαρχήσει αναλαμβάνοντας έργα άνω των 150.000.000 ευρώ. Η σημερινή διοίκηση της Attica Bank είχε στείλει από τις αρχές του 2017 σειρά αυστηρών επιστολών στην πλευρά Καλογρίτσα, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα