Επένδυση 5 δισ. ευρώ από την Aegean για την αγορά 42 νέων αεροσκαφών!

Στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 5 δισ. ευρώ, προχωρά η Aegean, η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου (Memorandum of Understanding) με την Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.Το προσύμφωνο αφορά την παραγγελία καταρχάς 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη. Η παραγγελία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη της μεγαλύτερης έκδοσης Α321neo, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού μέσω περαιτέρω μετατροπής μέρους της παραγγελίας από Α320neo σε Α321neo.

H ολοκλήρωση και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Airbus, που αναμένονται τον Ιούνιο του 2018, θα επιτρέψαν στην Aegean να συνεχίσει την επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική της, αυξάνοντας σημαντικά αλλά και ανανεώνοντας παράλληλα τον υπάρχοντα στόλο. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο στόλος της Aegean αριθμούσε 46 jet αεροσκάφη της οικογένειας A320, καθώς και 12 turboprop αεροσκάφη. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της εταιρίας, που αναμένεται να υλοποιηθεί μεταξύ των ετών 2020-2025.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Aegean, τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα