Η επιστήμη του παραλόγου

Eχετε δει τον Κοτζιά με το καπέλο, που μοιάζει με τον Μπος Χογκ από τους Ντιουκς; Είναι υπουργός Εξωτερικών!Θεμέλιος λίθος του κατεδαφισμένου οικοδομήματος της σύγχρονης Αριστεράς είναι το παράλογο. Ανευ αυτού δεν θα ήταν εφικτό να μισθοδοτούνται άτομα τα οποία κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι ακατάλληλα για οποιαδήποτε εργασία. Ούτως ή άλλως, εκ φύσεως είναι σχιζοφρενική η ύπαρξη σύγχρονης Αριστεράς στη χώρα μας, μια και το να θεωρείς ότι στην Αθήνα πρόκειται να λειτουργήσει το πείραμα που απέτυχε στη Μόσχα, στην Αβάνα, στα Τίρανα, στο Βουκουρέστι, στην Πιονγιάνγκ είναι πέρα για πέρα εξωλογικό.

Ωστόσο, το πείραμα έχει λειτουργήσει σε άλλο επίπεδο από εκείνο που θα ανέμεναν οι «επιστήμονες». Τα ινδικά χοιρίδια, τα πειραματόζωα, οι ψηφοφόροι που πληρώνουν το μάρμαρο δηλαδή, συμφωνούν με τη διεξαγωγή του, έχοντας μάλιστα δοκιμάσει για τα καλά το νυστέρι των τρελών επιστημόνων! Και, παρά το γεγονός ότι ματώνουν και ξαναματώνουν, επιμένουν στη συνέχιση της διεξαγωγής του πειράματος, μη τυχόν και επιβεβαιωθούν οι ξαμολημένοι από τις κομματικές… κλινικές, που ζητούν κι άλλους πόρους, κι άλλες θυσίες, κι άλλα πειραματόζωα.

Τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με τη δήλωση που έκανε ο παράξενος άνθρωπος με το καπέλο, τον οποίο διόρισε υπουργό Εξωτερικών ο Τσίπρας. Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε το εξής μη λογικό για την υπόθεση των Σκοπίων: «Δεν μπορεί η ισχυρή Ελλάδα με τη μακραίωνη Ιστορία της να φοβάται να κάνει έναν συμβιβασμό με ένα μικρό κράτος που δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά του και να φοβάται να επιδείξει ευθύνη στην περιοχή».

Αυτοί οι φοβεροί ζογκλέρ των εντυπώσεων κάνουν πιο παράξενα πράγματα κι από την ίδια τη φύση τους. Πουλάνε σαπάκια για ντελικατέσεν και σε κράζουν κι από πάνω αν δεν ψωνίσεις. Κάποιος να πει σ τον Κοτζιά ότι οι μικρές χώρες που δεν έχουν βρει ακόμα την ταυτότητά τους κάνουν συμβιβασμούς με τις ισχυρές και όχι το αντίθετο. Επίσης, οι Ελληνες δεν «φοβούνται» τον συμβιβασμό, απλώς δεν τον θέλουν, τον απορρίπτουν ως ασύμφορο για το έθνος. Ξέρει τι σημαίνει εθνικά ασύμφορο ο κ. Κοτζιάς;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα