Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η χώρα μας θα βρει τη δύναμη να εξοβελίσει τα πολιτικά και οικονομικά παράσιταΑπό τον
Χρήστο Ξενοκώστα*

Εβδομάδα των Παθών εν όψει και στις άγιες αυτές ημέρες για τη χριστιανοσύνη συμπυκνώνονται σε αυτές τις κορυφαίες στιγμές οι κύκλοι μιας ολάκερης ζωής όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τον ίδιο τον Ελληνισμό. Προδοσία, Σταύρωση, θάνατος και Ανάσταση.
Βιώνοντας όλοι στην καθημερινότητά μας τις συνέπειες μιας χρεοκοπημένης χώρας, σίγουρα ξεχειλίζει η οργή για όλους όσοι ευθύνονται, είτε εσκεμμένα είτε όχι, για την εντεινόμενη εξαθλίωση του λαού μας. Οι Ελληνες πιστέψαμε, αλλά προδοθήκαμε από όλους όσοι υποσχέθηκαν μια ισχυρή Ελλάδα και αντ’ αυτού βρεθήκαμε στην επονείδιστη διεθνή επιτροπεία και τη διαπόμπευση.

Στην ατάκα «μαζί τα φάγαμε» συνοψίζεται η φιλοσοφία μιας πολιτικής κάστας, η οποία αρέσκεται να επιρρίπτει τις ευθύνες στον λαό για αυτή την κατάσταση. Ο σταυρωμένος λαός είχε όντως τη «συνευθύνη» ότι κάθε τέσσερα χρόνια τούς πίστευε και τους έδιδε ευκαιρίες.

Στη συγκεντρωτική, όμως, μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία όλες οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τους εκάστοτε κυβερνώντες, οι οποίοι σπανίως εφαρμόζουν τα προεκλογικά προγράμματα. Η μοναδική δυνατότητα του λαού ήταν συνεπώς να καταψηφίζει αυτούς τους πολιτικούς δικολάβους στο τέλος της θητείας τους, αλλά τα δημόσια χρέη δεν σταματούσαν να συσσωρεύονται και οι υπαίτιοι να μένουν ουσιαστικά ποινικά ατιμώρητοι.Τα αδιέξοδα έχουν οδηγήσει οι Ελληνες να χάνουν εισοδήματα, δουλειές, σπίτια και περιουσίες. Επήλθε ο οικονομικός θάνατος των Ελλήνων και ένας τεράστιος δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος μεταφέρεται βάναυσα εκτός Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα οι άσπονδοι «φίλοι» μας εγείρουν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και σημένουν απειλητικά τα τύμπανα του αδίστακτου και ανελέητου πολέμου.

Η επόμενη ημέρα, όμως, θα είναι η στιγμή της Ανάστασης για την Ελλάδα, η οποία θα βρει τη δύναμη να εξοβελίσει τα πολιτικά και οικονομικά παράσιτα, να σταθεί πάλι στα πόδια της και να τιμωρήσει όλους όσοι την επιβουλεύονται και θεωρούν ότι μπορούν σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές να τη χτυπήσουν.

Η ελπίδα φωλιάζει στην αθάνατη ελληνική ψυχή και προσδίδει τη δύναμη σε όλους να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης και των ηρώων μας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.
Ας γνωρίζει ο Ερντογάν ότι όλοι όσοι επεδίωκαν απολυταρχισμό και πολέμους είχαν μόνο ένα τέλος, τον θάνατο, κι ας μην ξεγελιέται από την ανερμάτιστη ανάγνωση που κάνει στην Ιστορία.

Καλή Ανάσταση σε όλους τους Ελληνες και καλή δύναμη στους δύο ήρωες Ελληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι με την ελληνική ψυχή τους θα γονατίσουν την άνανδρη και άδικη συμπεριφορά του Ερντογάν!

* Συγγραφέας, αρθρογράφος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα