Κυριάκος: Κανένα θέμα με τον Βενιζέλο στη ΝΔ

Διέψευσε τα σενάρια περί προσχώρησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και του Ανδρ. ΛοβέρδουΤέλος στα σενάρια περί προσχώρησης στη Ν.Δ. των Βαγγέλη Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου έβαλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε συνέντευξή του στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε «η απάντηση είναι μονολεκτικά όχι» απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προκάλεσε όμως κύκλο αντιπαράθεσης με το Κίνημα Αλλαγής, καθώς -σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την απάντησή του προς τη Φώφη Γεννηματά ότι η συνταγματική αναθεώρηση «δεν είναι του παρόντος»- επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι παραμένει σε ισχύ η προ διετίας πρόσκλησή του προς τον πρωθυπουργό για συναινετική στήριξη των προς αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος ώστε να εκκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης από αυτήν τη Βουλή και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν επιθυμεί τη συναίνεση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας για το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της παράταξης υπό την ηγεσία του χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί επιβολής ακροδεξιάς ατζέντας στη Ν.Δ. από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Αντώνη Σαμαρά: «Εχω στρέψει τη Ν.Δ. στον μεσαίο χώρο γιατί εκεί κερδίζονται και χάνονται οι εκλογές». Ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε της παραμονής του κ. Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της Ν.Δ., λέγοντας ειρωνικά ότι όσοι το ζητούν θα έπρεπε να ζητούν και την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις για «κομματικά ρουσφέτια» και με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με τη διακοπή του νερού τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, δηλώνοντας «υπέρμαχος της λογικής ότι σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για αυτοάμυνα και οπλοκατοχή, με αφορμή τα κρούσματα ένοπλων ληστειών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ποινικός κώδικας καθορίζει το πλαίσιο της αυτοάμυνας και ενδεχομένως να χρήζει μιας επικαιροποίησης και υπογράμμισε ότι η αστυνόμευση είναι δουλειά της Αστυνομίας και του κράτους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα