Μυστηριώδης αλλαγή από Μητσοτάκη στο στενό επιτελείο του

Σε ακόμα μια αλλαγή στο στενό επιτελείο του προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικαταστάθηκε ο μέχρι χθες διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μιχάλης Μπεκίρης και τη θέση του αναλαμβάνει ο επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου της Ν.Δ. Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Μοσχάτου, η αλλαγή αυτή έγινε κατόπιν παραίτησης που υπέβαλε ο Μιχάλης Μπεκίρης για «προσωπικούς λόγους», ενώ ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε θερμά για το έργο του και τη συνεισφορά του στην πορεία της Ν.Δ. Ο κ. Μπεκίρης ήταν στενότατος συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και μάλιστα είναι και κουμπάροι. Πάντως η είδηση για την αλλαγή φρουράς σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο προκάλεσε έκπληξη, αν και η «δημοκρατία» έχει ήδη γράψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρούσε σε σαρωτικές αλλαγές στο επιτελείο του.

Εως σήμερα έχουν γίνει δύο αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο και αρκετές άλλες αλλαγές στη σύνθεση του πρωινού καφέ. Ουσιαστικά από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη ως προέδρου της Ν.Δ. στη θέση του παραμένει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στο παρασκήνιο μάλιστα υπήρχε κατά καιρούς συζήτηση για εσωτερικές διαφωνίες στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., που οδηγούσε σε διαιρέσεις μεταξύ προσώπων τα οποία αποτελούσαν από τη μια την παλιά φουρνιά συνεργατών του κ. Μητσοτάκη και από την άλλη την καινούργια ομάδα που τον πλαισίωσε προ διετίας.

Ο διάδοχος του κ. Μπεκίρη, ο κ. Πέτσας, ήταν σύμβουλος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής του γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν εκ των βασικών διαπραγματευτών της ελληνικής πλευράς με την τρόικα. Εχει το προφίλ του τεχνοκράτη και δεν είναι η κλασική περίπτωση του στελέχους που γνωρίζει τον κομματικό μηχανισμό, σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά του προκατόχου του, που ήταν πρώην βουλευτής και αποτελούσε γέννημα θρέμμα της παράταξης με γνώση των εσωκομματικών θεμάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα