Γολγοθάς! Ανασφάλιστοι οι έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου

Την «εβδομάδα των παθών και της παρανομίας» βιώνουν, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία, περισσότεροι από 1.500 έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ξαφνικά ότι, αναίτια, φαίνονται ως ανασφάλιστοι στον ΕΦΚΑ, χωρίς δικαίωμα υγειονομικών παροχών. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως, για παράδειγμα, νομικός που εργάζεται σε φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο Εργασίας (!) και χρειάζεται να κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Eνωσης Εμμισθων Δικηγόρων Ανδρέας Κουτσόλαμπρος σε χθεσινή ανακοίνωσή του κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς να έχουν ασφαλιστική ικανότητα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και αστοχιών του ΕΦΚΑ.

Μεταξύ αυτών είναι έμμισθοι δικηγόροι του ΟΑΕΔ, του ΕΤΑΕΠ, του Δήμου Πειραιά, της ΜΟΔ και πολλοί άλλοι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους. Επίσης, ανάμεσα στις περιπτώσεις των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και αστοχιών του ΕΦΚΑ βρέθηκαν ξαφνικά να είναι ανασφάλιστοι, είναι και νομικός που εργάζεται σε φορέα εποπτευόμενο του υπουργείου Εργασίας ο οποίος, πλέον, δεν καλύπτεται για την αιμοκάθαρση που πρέπει να κάνει 3 φορές την εβδομάδα.

«Δυστυχώς» ανέφερε στην καταγγελία του ο κ. Κουτσόλαμπρος «πίσω από αυτούς τους μαζικούς και παράνομους εν τέλει αποκλεισμούς κρύβονται άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα υγείας, έγκυες και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα