Γερμανικές ειρωνείες για την ελληνική οικονομία

Σε διαρκή ομηρία, δεμένη πισθάγκωνα, θέλουν οι Γερμανοί την Ελλάδα σαν χώρα προτεκτοράτο πλήρως εξαρτημένο, μέχρις υποδούλωσης, στις βουλές των σκληρών κύκλων του Βερολίνου, όπως μαρτυρά ένα απαράδεκτο δημοσίευμα της γερμανικής «Die Welt».«Ξαφνικά η Ελλάδα δεν θέλει άλλα χρήματα από την Ευρώπη» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ της εφημερίδας, που αναφέρεται στα σενάρια για τη μεταμνημονιακή εποχή και στη σταθερή άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να μπει σε καθεστώς πιστοληπτικής στήριξης, να πάρει δηλαδή κι άλλα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Αντί, λοιπόν, οι Γερμανοί να αποδώσουν τα εύσημα επειδή η χώρα καταφέρνει να σταθεί στα δικά της πόδια, χωρίς να επιζητεί νέους δανεισμούς, κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει τις υγιείς οικονομίες, αναφέρονται με ειρωνικά σχόλια στο γεγονός αυτό.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά των Ευρωπαίων. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Στόχος είναι αυτό να αλλάξει τώρα. Οταν θα εκπνεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της επί χρόνια υπερχρεωμένης χώρας, θα είναι διατεθειμένος να κάνει πολλά, εκτός από το να συναινέσει σε ένα νέο πρόγραμμα» γράφει η εφημερίδα και σε άλλο σημείο ομολογεί κυνικά ότι «δεν υπάρχει λόγος να απεξαρτηθεί η Ελλάδα», αγγίζοντας (πάλι) τα όρια της συκοφαντίας κατά του ελληνικού λαού.

«Στη Γερμανία μέρος των πολιτών νομίζει ότι η Ελλάδα αρέσκεται να εξαρτάται από τη δανειακή βοήθεια των Ευρωπαίων. Οτι τα δισεκατομμύρια της βοήθειας των Ευρωπαίων εταίρων επιτρέπουν μια σχετικά άνετη ζωή σε βάρος ξένων φορολογουμένων. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να απεξαρτηθεί» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, προκαλώντας ποικιλοτρόπως κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο σε Γερμανία και Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα