Αποδεσμεύει 32 αστυνομικούς ο Κυριάκος!

Ζήτησε να φύγουν από τη φύλαξη των γραφείων της Ν.Δ. και να βγουν για περιπολίες στις γειτονιέςΣτην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, σε επικοινωνία του χθες με τον αρχηγό της Αστυνομίας ζήτησε την αποδέσμευση 32 ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχουν αναλάβει την προστασία του κτιρίου της Ν.Δ., προκειμένου να αφοσιωθούν στην αστυνόμευση των γειτονιών της Αθήνας. Οπως επανέλαβε, η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητά του, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει έναν πολύ μικρό αριθμό αστυνομικών της ΔΙΑΣ για λόγους ασφαλείας. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή ρεπορτάζ για «την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας». Είδηση, πάντως, την οποία διέψευσε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χαρακτηρίζοντάς τη «fake news».

Ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη επιστροφής των αστυνομικών στους δρόμους και στις γειτονιές. «Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια» σημείωσε, αιτιολογώντας γιατί επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας. «Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι -κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες- επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης «καλό θα ήταν να γνωρίζει» ότι τα παραπάνω δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τον ευχαρίστησε δε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. «Ομως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα