Ξεβράστηκε φάλαινα εννέα μέτρων στη Σαντορίνη

Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκανε ένας άνδρας στη ΣαντορίνηΣυγκεκριμένα, βρήκε νεκρή μια τεράστια φάλαινα μήκους 9 μέτρων στο Ακρωτήρι δίπλα στον ύφαλο Αδιάβατος που βρίσκεται στην πλευρά της Καλντέρας.

Μάλιστα, το θηλαστικό πρέπει να είχε ξεβραστεί στο σημείο αρκετές μέρες πριν χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, καθώς το κουφάρι του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη. Σημειώνεται πως ο άνδρας, ο οποίος είναι έμπειρος δύτης, τράβηξε και ένα βίντεο με το κινητό του, στο οποίο δείχνει το εύρημά του, τονίζοντας ότι «η αίσθηση είναι περίεργη μπροστά σε μια τέτοια εικόνα».

Αξίζει να αναφερθεί πως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους αφού προηγηθούν εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό του. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η περιοχή είναι δυσπρόσιτη, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η περισυλλογή της φάλαινας. Πάντως, για το νεκρό κήτος έχουν ήδη ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο Θήρας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα