Αδωνις – Νότης συντονισμένοι με Σαμαρά

«Ετρεξαν» να υπερασπιστούν το άνοιγμά του για συνεργασία με το Κίνημα ΑλλαγήςΜετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς με την πρόταση συνεργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Κίνημα Αλλαγής, «τρέχουν» τώρα οι… δικοί του για να τον στηρίξουν. Ετσι, χθες οι Νότης Μηταράκης και Αδωνις Γεωργιάδης βγήκαν δημοσίως να υπερασπιστούν τον τέως πρωθυπουργό για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε «πολύ σωστή θέση» αυτή του κ. Σαμαρά και υποστήριξε πως «είναι και σε απόλυτη σύμπνοια με αυτό που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η Ν.Δ. επιδιώκει αφενός την αυτοδυναμία, αφετέρου επιδιώκει όμως ευρύτερη συνεργασία δυνάμεων, γιατί είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχουμε να κάνουμε». 

«Η συναίνεση για εμάς», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, «είναι μια ελεύθερη επιλογή, δεν είναι μια επιλογή ανάγκης. Είναι μια επιλογή που κάνει καλό στον τόπο. Δεν υπάρχει διαφορά απόψεων Μητσοτάκη και Σαμαρά και η σχέση τους είναι πάρα πολύ στενή και ισχυρή». Παράλληλα, ο βουλευτής Χίου δήλωσε αντίθετος με την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε μιλήσει για πλήρη δυσαρμονία της τοποθέτησης Σαμαρά με όσα πιστεύουν η βάση του κόμματος και ο κ. Μητσοτάκης. Στην ίδια γραμμή, και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως στα μείζονα θέματα για τη χώρα υπάρχει ταύτιση απόψεων με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ διέκρινε πως δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη.

«Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ασφαλώς και είναι. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012-2014;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «στα μείζονα -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ-, δηλαδή στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, στη μορφή που πρέπει να έχει η χώρα, στον σεβασμό της διακρίσεως των εξουσιών, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα