Οι άθεοι θα στείλουν την Ελλάδα ξανά στο σκαμνί

Εχουν βάλει στο… μάτι το μάθημα των ΘρησκευτικώνΗ Eνωση Αθέων επιχειρεί να συντηρήσει στη δημοσιότητα το ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έβαλε «ταφόπλακα» στην υπουργική απόφαση Φίλη και στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και διατυμπανίζει μια νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Ενωση Αθέων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ελέγχει την ελληνική κυβέρνηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς έχουν προσφύγει σε αυτό γονείς και μαθητές που υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής τους, ο σεβασμός της θρησκευτικής συνείδησής τους και η πρόσβαση σε αντικειμενική, κριτική και πλουραλιστική εκπαίδευση, χωρίς κατήχηση και αποκλεισμούς με κριτήριο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Νέο «αγκάθι»

Η νέα πτυχή του ζητήματος αφορά το «αγκάθι» των απαλλαγών μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, κάτι που αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η πολυνομία και κυρίως οι αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις στην ελληνική έννομη τάξη δημιουργούν ένα απίστευτο χάος στη διοίκηση και στις υπηρεσίες.

Το σύστημα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών προβλέπει ότι οι γονείς πρέπει να αιτιολογήσουν τους λόγους που αιτούνται την απαλλαγή των παιδιών τους από τη διδασκαλία του μαθήματος, οι οποίοι, προφανώς, είναι λόγοι θρησκευτικής συνείδησης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του 2015, ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να διαπιστώσει κατά πόσον η αίτηση για απαλλαγή εδράζεται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή αν η απαλλαγή που αιτείται είναι προσχηματική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα