Κινδυνεύει και ο υφ. Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν λόγω Κόεν!

Το ενδεχόμενο να αποπέμψει τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έρευνα που έγινε στο γραφείο του Μάικλ Κόεν……του προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, εξέλιξη που θα εξυπηρετούσε την επιθυμία του Τραμπ να περιορίσει τη δράση του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μούλερ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με γνωρίζοντες, ακόμη και η αποπομπή του Ρόζενσταϊν δεν είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τον Αμερικανό πρόεδρο ούτε επίσης πως θα σταθεί ικανή να παύσει την έρευνα του Μούλερ. Η απογοήτευση του Τραμπ είναι γενικευμένη απέναντι στους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν έκαναν αρκετά για να τον προστατεύσουν από την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Δύο πηγές δήλωσαν στο CNN ότι η έρευνα στο γραφείο του Κόεν μπορεί να σηματοδοτήσει την υιοθέτηση μιας πιο επιθετικής στάσης από τον Τραμπ κατά του ειδικού ερευνητή, ωστόσο είναι γεγονός πως πιθανή απόλυση του υφυπουργού θα προκαλούσε σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του Πολ Μάναφορτ, του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ενημερώθηκαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς που σχετίζονται με τον εντολέα τους. Το ένταλμα αυτό αφορά τη διερεύνηση νέων στοιχείων που δεν συμπίπτουν με τις κατηγορίες που έχουν ήδη απαγγελθεί στον Μάναφορτ, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το εύρος της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα