Μια αφίσα για… φίλημα στο Φεστιβάλ των Καννών

Από Μπελμοντό και Aννα ΚαρίναΤο φιλί του Ζαν Πολ Μπελμοντό και της Aννα Καρίνα από τον αθάνατο «Τρελό Πιερό» του 1965 του Ζαν-Λικ Γκοντάρ «πρωταγωνιστεί» στην αφίσα του 71ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ, η αφίσα είναι εμπνευσμένη από το έργο του Ζορζ Πιερ (1927-2003), φωτογράφου που απαθανάτισε σκηνές σε περισσότερες από 100 ταινίες στα 30 χρόνια της καριέρας του, ξεκινώντας το 1960.
Ο Πιερ συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους του γαλλικού σινεμά (Αλέν Ρενέ, Λουί Μαλ, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ιβ Ρομπέρ, Κλοντ Σοτέ, Μπετράν Ταβερνιέ), αλλά και διεθνώς (Αντρέι Βάιντα, Αντρέι Ζουλάφσκι), ενώ ήταν και ο ιδρυτής της Ενωσης Φωτογράφων Κινηματογραφικών Ταινιών.

Θρίλερ

Το φιλμ με το οποίο θα αρχίσει η διοργάνωση είναι το ισπανόφωνο «Everybody knows» του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, ταινία που αποτελεί μία από τις πολυαναμενόμενες της φετινής χρονιάς.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Πενέλοπε Κρουζ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και ο Ρικάρντο Νταρίν. Να θυμίσουμε πως στο φετινό φεστιβάλ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι η Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ ο Μπενίσιο ντελ Τόρο θα ηγείται της κριτικής επιτροπής στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα