«Σκηνή πρώτη» στο Σούνιο

Αρχισαν τα γυρίσματα της σειράς του BBC, που θα συνεχιστούν σε Πλάκα και ΑκρόποληΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Το Χόλιγουντ έπιασε λιμάνι στο Σούνιο! Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης υπερπαραγωγής του BBC «The little drummer girl» (Η μικρή τυμπανίστρια) και χθες άρχισαν τα πρώτα γυρίσματα στον ναό του Ποσειδώνα, με τους δύο πρωταγωνιστές, τον γοητευτικό Σουηδό ηθοποιό Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και τη Φλόρενς Πιου, να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της μίνι σειράς η παραγωγή είχε πριν από μερικές εβδομάδες καταθέσει αίτημα για τη σχετική άδεια στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο αρχικά απορρίφθηκε, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών. Ωστόσο η εταιρία κατέθεσε και δεύτερο αίτημα για λιγότερες ώρες (07.00 με 13.00), που έγινε τελικά αποδεκτό.

Το πολυμελές συνεργείο της σειράς είχε από τις πρώτες πρωινές ώρες πιάσει χθες θέση στο Σούνιο, στήνοντας τις κάμερες, ενώ μεγάλα φορτηγά μετέφεραν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό υπό το άγρυπνο βλέμμα του βραβευμένου σκηνοθέτη της σειράς Παρκ Τσαν Γουκ.
Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, γνωστός για τις ταινίες «Old boy» και «Η υπηρέτρια», είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο της Αττικής, τον οποίο θεωρεί ιδανικό.

Η χθεσινή σκηνή που γυρίστηκε στον ναό του Ποσειδώνα αφορούσε τη συνάντηση της Αγγλίδας κατασκόπου, την οποία υποδύεται η Φλόρενς Πιου, με τον Ισραηλινό αξιωματούχο, τον οποίο ενσαρκώνει ο σταρ του Χόλιγουντ, διάσημος για τη συμμετοχή στη σειρά «True Blood», Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ. Μάλιστα, λόγω του ότι η πλοκή της σειράς εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’70, οι πρωταγωνιστές ήταν ντυμένοι στο στιλ των 70s, ενώ σε κάθε διακοπή από τα γυρίσματα μακιγιέρ και ενδυματολόγοι διόρθωναν την εμφάνιση των ηθοποιών.

Η σειρά, που αποτελεί μεγάλο στοίχημα της βρετανικής τηλεόρασης και θα προβληθεί σε 80 χώρες του πλανήτη, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του μετρ της κατασκοπίας Τζον Λε Καρέ. Το καστ συμπληρώνει ο Μάικλ Σάνον.

Στη σειρά παρακολουθούμε τη γνωριμία μιας νεαρής Βρετανίδας ηθοποιού (Πιου), η οποία κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα, έναν Ισραηλινό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος την παρασύρει σε ένα σκοτεινό παιχνίδι κατασκοπίας. Γυρίσματα θα γίνουν και στην Ακρόπολη στις 26 Απριλίου, στην Πλάκα και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα