Αναστάτωση των εμπόρων για τις στοές της Σταδίου!

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις Αρσακείου και Βιβλίου των ιδιοκτητών του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen ξεσηκώνει αντιδράσειςΑπό τον
Φώτη Κόλλια

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία για τη μακροχρόνια παραχώρηση των Στοών Αρσακείου και Βιβλίου, με στόχο να φτιάξουν αντίστοιχο εκπτωτικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου έχει στείλει μέχρι σήμερα δύο επιστολές στον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γ. Μπαμπινιώτη, ενώ υπήρξε συνάντηση και με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών υποστηρίζουν ότι τυχόν λειτουργία του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου στη Σταδίου «θα αλλάξει τον χάρτη της λιανικής στην Αθήνα για πάντα, σε βάρος μικρών και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίθετοι με τη λειτουργία εκπτωτικού χωριού στις Στοές Αρσακείου και Βιβλίου δεν είναι μόνο οι αυτόνομοι έμποροι του κέντρου, αλλά και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εμπορικών χώρων. Στο παρελθόν η διοίκηση του ΕΣΑ είχε αναζητήσει μεγάλο χώρο στην οδό Σταδίου προκειμένου να στεγαστούν εμπορικές επιχειρήσεις που δεν έχουν σήμερα παρουσία σε εμπορικά κέντρα. Μάλιστα, είχαν έρθει σε επαφή με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ώστε να εξεταστεί η παραχώρηση των Στοών Αρσακείου και Βιβλίου. Ομως, η διοίκηση της τελευταίας τούς ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των στοών μέσω διαγωνισμού (οι προσφορές για τον διαγωνισμό κατατίθενται στις 18 Απριλίου, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΕΣΑ είχαν επιχειρήσει στη συνέχεια να συζητήσουν με το ασφαλιστικό ταμείο που ελέγχει το κτίριο στη Σταδίου, στο οποίο λειτουργούσε πολυώροφο κατάστημα της αλυσίδας Φωκάς που κατέρρευσε. Ομως, ενημερώθηκαν ότι η διοίκηση του ταμείου εξετάζει την αξιοποίηση του ακινήτου ως κτιρίου γραφείων. Ο εμπορικός σύλλογος προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να κινητοποιήσει τον Δήμο Αθηναίων και την κυβέρνηση ώστε να συμβάλουν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Η «ανάσταση» της Σταδίου είναι τμήμα του συγκεκριμένου σχεδίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα