Βγαίνουν 800 αστυνομικοί για περιπολία στην Αττική

Αντέδρασε έστω κι αργά ο ΤόσκαςΤο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «ξύπνησε» και βγάζει στους δρόμους της Αττικής επιπλέον 800 αστυνομικούς, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών, που νιώθουν απροστάτευτοι από τους κακοποιούς.

Σύμφωνα με τα μέτρα του προγράμματος που εξήγγειλε το υπουργείο με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας, η οποία παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο, από τους 800 αστυνομικούς που θα ξεκινήσουν περιπολίες στην πρωτεύουσα οι 700 αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων και χώρων, κυρίως κτιρίων και εγκαταστάσεων, ενώ οι υπόλοιποι 100 από υπηρεσίες σε γραφεία, ώστε να υπάρχει σε αυτά μόνο ο απαραίτητος αριθμός για την κάλυψη των αναγκών.

Σταδιακά

Η μετακίνηση των αστυνομικών στις νέες υπηρεσίες τους θα γίνεται σταδιακά και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας.

Παράλληλα, θα επιστρέψει στην Αττική το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο εκτελούσε υπηρεσία έξω από τον νομό, εκτός από όσους αποσπάστηκαν για να καλύψουν ιδιαίτερες ανάγκες, όπως η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών.

Επίσης, θα περιοριστεί το προσωπικό γενικών καθηκόντων των Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα μειωθεί ο αριθμός του χαμηλόβαθμου προσωπικού, ιδίως οι αστυφύλακες και οι υπαρχιφύλακες στα αστυνομικά τμήματα, οι οποίοι απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις ή εκτελούν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εξοικονομηθούν θα διοχετευτεί σε αστυνομικά τμήματα και σε μια καινούργια υπηρεσία που θα δημιουργηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και αφορά την ενίσχυση των περιπολιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα