Βέρτιγκο στη ΝΔ

Η συνομιλία-φωτιά για την «αποστρατεία» Μεϊμαράκη στο τετ α τετ με τον Μητσοτάκη

Λένε στον Κυριάκο, με πρόσχημα την ανανέωση (που χρειάζεται το κόμμα), να κόψει από τα ψηφοδέλτια τους πρ. πρωθυπουργούςΗ Θέση μας: Διεθνής υποκρισία

Διαβάστε επίσης:

►Συγκίνηση και οδύνη στο ύστατο «χαίρε» στον άτυχο σμηναγό

►Θέλουν διάλογο με τη Συρία μετά το χειρουργικό χτύπημα!

►Πύρινη κόλαση τη νύχτα στην Ηλεία, κάηκαν σπίτια

►Επιστρέφουν πρόστιμα από λάθη σε αυθαίρετα!

►Ο Ερντογάν θέτει τώρα στον ΟΗΕ και θέμα υφαλοκρηπίδας!

«Εγκλημα στο Κολωνάκι» κατά της Ν.Δ.

Ολη η αλήθεια (και οι διάλογοι) για το ραντεβού Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη με «μενού» τις επόμενες εκλογές

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Οταν ο Γιάννης Μαρής έγραφε το μυθιστόρημα που έγινε και ελληνική ταινία «Εγκλημα στο Κολωνάκι», σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τη Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, το κόμμα ιδρύθηκε πολλά χρόνια μετά (16, για την ακρίβεια) το 1959, όταν άρχισε να δημιουργείται η ταινία. Φαίνεται όμως ότι 59 χρόνια αργότερα από αστυνομικό μυθιστόρημα έμελλε να γίνει πολιτικό. Το μόνο κοινό στις δύο ιστορίες ήταν το Κολωνάκι. Και θύμα αυτή τη φορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται ότι κάποιοι εγκέφαλοι έχουν αποφασίσει να το μεταλλάξουν, «δολοφονώντας» πολιτικά τα ιστορικά στελέχη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις, που έχουν συζητηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., να μην είναι υποψήφιοι όλοι οι διατελέσαντες αρχηγοί. Δηλαδή και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς! Ηταν Μεγάλη Τρίτη μεσημέρι και στις εκκλησίες ψαλλόταν το τροπάριο της Κασσιανής, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνούσε την πόρτα γνωστού εστιατορίου του Κολωνακίου για να κάνει ακόμη ένα ραντεβού με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα περιελάμβανε το «μενού» της συνάντησης. Και αυτό γιατί ο δεύτερος, ανυποψίαστος για όσα είχε στο μυαλό του ο πρώτος, όταν του είπε να τα πουν από κοντά, είχε πάει στη συνάντηση ως συνήθως με πολιτική ατζέντα.

Τι περίμενε

Αυτή περιείχε το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, την επιτροπή εκλογικού αγώνα και τις εξελίξεις τόσο στα εθνικά όσο και στα εσωκομματικά. Ο Μεϊμαράκης πίστευε ότι και στις δύο θέσεις θα μπορούσε να προσφέρει με την εμπειρία του στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και με την αποδοχή που απολαμβάνει από όλες τις πτέρυγες της παράταξης. Ο κ. Μητσοτάκης τον «πάγωσε» λέγοντάς του ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος, θα αναλάβει και πρόεδρος του Εκλογικού Αγώνα και πιθανόν και του Συνεδρίου!

Η κουβέντα κυλούσε «παγωμένα» έπειτα από αυτό, αλλά δεν σταμάτησε σε αυτή την απόφαση. Οπως έκανε και σε άλλες συναντήσεις που είχαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο τραπέζι το θέμα της ανανέωσης του ψηφοδελτίου του κόμματος. Είχε προηγηθεί το «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη μέσω συνέντευξης σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Εκεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τού απάντησε χωρίς περιστροφές: «Εχεις 75 βουλευτές. Αντε και καμιά δεκαριά επιλαχόντες. Σύνολο 85. Εχεις ακόμη 400 θέσεις για να βάλεις δικούς σου υποψηφίους και να περάσεις το μήνυμα που θες για ανανέωση».

Ο Μητσοτάκης όμως επέμεινε. Ο Μεϊμαράκης τού απάντησε ότι πρέπει να παντρέψει το παλιό με το νέο και όχι να προχωρήσει σε επιλογές που θα στείλουν λανθασμένο μήνυμα. Ο ίδιος, μάλιστα, του είπε ότι αυτός παραμένει απλώς στρατιώτης και θα βοηθήσει το κόμμα από όποια θέση αποφασίσει ο Μητσοτάκης. Του είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες. Τον έχω κάνει τον κύκλο μου. Εγινα αρχηγός του κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Εαν δεν θέλεις να είμαι στα ψηφοδέλτια, να μου το πεις». Και ενώ περίμενε να ακούσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είναι αυτονόητο ότι θα είναι πάλι υποψήφιος, μια και μπροστά της η Ν.Δ. έχει μια δύσκολη μάχη, τον άκουσε να του λέει: «Σε ευχαριστώ που με διευκολύνεις, σε τιμά αυτή σου η απόφαση. Κρίμα που δεν το σκέφτονται έτσι κι άλλοι»!

Αιφνιδιασμένος, ο Μεϊμαράκης τού έκοψε κάθε κουβέντα για «χρύσωμα του χαπιού» με άλλες προτάσεις και του απάντησε: «Με βάλεις δεν με βάλεις στο ψηφοδέλτιο, εγώ θα τρέξω για την παράταξη».

Λίγες ώρες μετά άρχισαν οι διαρροές σε επιλεγμένα μέσα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αποστρατείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που τάχα μάζεψε με «κύκλους» και όχι επισήμως η Ν.Δ.!

Οι… διαρροές της Πειραιώς και η σκληρή «απάντηση» Αντώναρου

Οργή προκάλεσε η διαρροή της αποστρατείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από εβδομαδιαίο έντυπο που στο παρελθόν είχε ζητήσει τη διαγραφή του πρώην προέδρου του κόμματος.

Η Πειραιώς, αντί να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης και καταγγελίας δημοσιεύματος λογικής «πέμπτης φάλαγγας» εντός της παράταξης, επέλεξε, για να μη στενοχωρήσει τον γνωστό για τις σχέσεις του με συγκεκριμένα περιβάλλοντα εκδοτικό όμιλο, απάντηση μέσω «κύκλων» της ηγεσίας. Σε αυτές τις διαρροές -αντί μιας ξεκάθαρης τοποθέτησης ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι στις λίστες- επελέγη η παρακάτω απάντηση: «Σχετικά με μια πρωτοσέλιδη αναφορά στα “Παραπολιτικά” που θέλουν τον Ευ. Μεϊμαράκη εκτός λίστας στις επόμενες εκλογές, συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. απαντούν: “Η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον τέως πρόεδρο της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκη που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας”». Από τη μεριά του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος (φωτό) σε ανάρτησή του στα social media υποστήριξε: «Η μισή δήθεν διάψευση από διαρροή κύκλων της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα Μεϊμαράκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΑΡΚΗΣ. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τη συστράτευση της παράταξης, θα πρέπει:
• Να συμμαζέψει τα εξαπτέρυγά του και να τους επιβάλει πειθαρχία.
• Να αντιληφθεί ότι η τάση του αποτελεί -όπως αποτελούσε πάντα άλλωστε- μειοψηφία στον κεντροδεξιό χώρο.
• Να κάνει προσωπική δήλωση για τον αγωνιστή της παράταξης Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Διαφορετικά, επιλέγει, με δική του ευθύνη, την ολοκληρωτική σύγκρουση. Σύντομα, σε λίγες ημέρες, θα αρχίσει να βλέπει τα αποτελέσματα».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα