Διπλωματία για Συρία ζητά η Αθήνα

Επιφυλακτική η στάση των κομμάτων απέναντι στην επίθεση των δυτικών! Με τη θέση της Ν.Δ. τάχθηκε ο ΛοβέρδοςΜε προβληματισμό υποδέχτηκαν τα κόμματα της Βουλής την είδηση του στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία. «Η χειρότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, την ίδια ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε την πίστη «η διπλωματία να επανέλθει στο προσκήνιο», καταδικάζοντας παράλληλα τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και στηρίζοντας τις προσπάθειες εξάλειψής τους.

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει σε επιχειρήσεις μόνο με ψήφισμα ΟΗΕ» και ο ΣΥΡΙΖΑ πως «οι επιθέσεις στη Συρία εγκυμονούν κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή». 

Εκ μέρους της Ν.Δ. ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «αναγκαία» την επίθεση μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο οποίος μαζί με την Ε.Ε. θα πρέπει «να εμπλακούν πιο ενεργά» στο θέμα. Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε και σε αυτό το θέμα εντός του Κινήματος Αλλαγής, με το ΠΑΣΟΚ να τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα στη Συρία», και τον Ανδρέα Λοβέρδο να κρατά σαφείς αποστάσεις από την επίσημη γραμμή. «Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού» δήλωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα «να μην έχουμε άλλα θύματα και άλλους πρόσφυγες», το ΚΚΕ έκανε λόγο για «κίνδυνο γενικευμένου πολέμου», η Ενωση Κεντρώων ζήτησε «να αναληφθεί πρωτοβουλία ειρηνευτική και να παύσουν άμεσα οι εχθροπραξίες», ενώ η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος τόνισε ότι «η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας». Ταυτόχρονα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διευκρίνισε στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι δεν έγινε εκτεταμένη χρήση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο κατά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα