Γερμανός σεφ θα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τη μοναστηριακή κουζίνα και τα μυστικά της

Τον γύρο του κόσμου, μέσα από τη γερμανική τηλεόραση, θα κάνει για ακόμη μία φορά η ελληνική κουζίνα. Αυτή τη φορά δεν θα αναδειχθούν τα εδέσματα κάποιου δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, αλλά η μοναστηριακή κουζίνα και τα μυστικά της που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Οι συντελεστές της εκπομπής «Abenteuer Leben», που προβάλλεται στο κανάλι Pro 7, με «αρχηγό» τον διάσημο σεφ Dirk Hoffmann, ήρθαν χθες στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα, στη διάρκεια των οποίων μυήθηκαν στη μοναστηριακή κουζίνα από τον πατέρα Παρθένιο Βεζυρέα.

Από νωρίς χθες το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της Νίκαιας, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής. Ο πατέρας Παρθένιος υποδέχτηκε τον Dirk Hoffmann έχοντας στο πλευρό του πνευματικά παιδιά του, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στη συνέχεια, άρχισε το γύρισμα της εκπομπής, το οποίο διήρκεσε δύο ώρες και κατά τη διάρκεια του οποίου ο γνωστός σεφ, ακολουθώντας τις οδηγίες του πατέρα Παρθένιου, ετοίμασε για πρώτη φορά ένα μοναστηριακό φαγητό, και συγκεκριμένα μπακαλιάρο με λαχανικά. Σημειώνεται ότι προς τιμήν του διάσημου μάγειρα είχε στηθεί ένα τραπέζι με μοναστηριακές γεύσεις, τις οποίες απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στο τέλος των γυρισμάτων.

Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο πατέρας Παρθένιος, ο οποίος, εκτός των άλλων, γράφει συνταγές σε γερμανική ιστοσελίδα, ο Dirk Hoffmanm δεν παρέλειψε να τον ρωτήσει για τη φιλανθρωπική δράση του, την οποία επιτελεί εδώ και χρόνια και η οποία περιλαμβάνει και τη σίτιση αστέγων. «Ο σεφ εντυπωσιάστηκε όταν του είπα ότι δεν μαγειρεύω πρόχειρα για αυτούς τους ανθρώπους αλλά με φροντίδα και αγάπη, όπως ακριβώς μαγειρέψαμε μαζί στο γύρισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα