Κλειστό ένα στα τέσσερα εμπορικά καταστήματα

Ζοφερή εικόνα στο κέντρο της ΑθήναςΜπορεί το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων να κυμαίνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της κρίσης, η αγορά όμως εξακολουθεί να πλήττεται από τα λουκέτα. Στο κέντρο της Αθήνας ένα στα τέσσερα καταστήματα παραμένει κλειστό, ενώ αύξηση των λουκέτων καταγράφεται στο Μαρούσι (+2,6%), στη Νέα Ιωνία, στη Γλυφάδα και την Κηφισιά (+1,1% έκαστη). 

Στο σύνολο των εμπορικών αγορών το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων φτάνει το 27,65%, ενώ οι νέες επιχειρήσεις εντοπίζονται κυρίως στους κλάδους εστίασης και λιανικού εμπορίου των τροφίμων. Ειδικότερα, στο εξαμηνιαίο δελτίο καταγραφής της επιχειρηματικότητας στα κέντρα των πόλεων, που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, αποτυπώνεται οριακή αποκλιμάκωση των λουκέτων σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (-0,41%) για το σύνολο των αγορών.

Ανω του 30%

Οσον αφορά την Αθήνα, τον Μάρτιο καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων (24,9%) από το 2012. Σε όλες τις εμπορικές ζώνες, Κολωνάκι, Πατησίων, Κεντρικές, Εξάρχεια, διαπιστώνεται μείωση των κλειστών καταστημάτων, με εξαίρεση το εμπορικό τρίγωνο, στο οποίο καταγράφεται αύξηση.
Σε παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Σταδίου, η Χαριλάου Τρικούπη, η Πανεπιστημίου και η Βουλής, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων υπερβαίνει το 30%. Στον Πειραιά τρία στα 10 μαγαζιά παραμένουν κλειστά. Αντίστοιχο είναι το ποσοστό στο Περιστέρι, ενώ η αγορά της Καλλιθέας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων, που αγγίζει το 43%. Μικρές μειώσεις σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, που κινούνται στα όρια της σταθεροποίησης, παρατηρούνται στα λουκέτα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα