Ανδρες (της ΕΚΑΜ) έτοιμοι για όλα

Φωτορεπορτάζ από εκπαίδευση των κομάντος της ΕΛ.ΑΣ.Είναι οι κομάντος της Αστυνομίας. Οι επίλεκτοι, αυτοί που θα κληθούν να εκτελέσουν τις πιο απαιτητικές και δύσκολες επιχειρήσεις. Είναι οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Συνήθως τους βλέπουμε σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με κουκούλες στα κεφάλια και ολόμαυρες στολές. 

Ο εξοπλισμός τους είναι ανάλογος με αυτόν των αντίστοιχων αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονάδων, ενώ η εκπαίδευσή τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και εφάμιλλη με αυτή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.

Η ιστορία των Ειδικών Μονάδων στο Αστυνομικό Σώμα άρχισε το 1978, με τη δημιουργία των πρώτων αντιτρομοκρατικών μονάδων. Σε όλα αυτά χρόνια, η ΕΚΑΜ έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις ομηριών και έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις επικίνδυνων κακοποιών.
Συμμετείχε δε αποφασιστικά στη σύλληψη και στις μεταγωγές μελών της 17 Νοέμβρη, του ΕΛΑ, καθώς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στη χώρα.

Η παρουσία της για την προστασία αξιωματούχων υψηλής επικινδυνότητας είναι μόνιμη και διαχρονική σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της χώρας, όπως η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι σύνοδοι κορυφής, οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, οι επισκέψεις αρχηγών κρατών και άλλων διεθνών οργανισμών.

Το προσωπικό απαρτίζεται από εθελοντές αστυνομικούς και επιλέγεται με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και τρίμηνη δοκιμασία. Τα στελέχη της ΕΚΑΜ τυγχάνουν ειδικής εκπαίδευσης, για να μπορούν να αντεπεξέρχονται με επιτυχία στο απαιτητικό, δύσκολο και ιδιόμορφο έργο της Μονάδας.

Στις κυριότερες ειδικότητες περιλαμβάνονται άνδρες ομάδων εφόδου, ελεύθεροι σκοπευτές, ειδικοί παραβιάσεων (θυρών, τοίχων κ.λπ.) με μηχανικά, υδραυλικά και εκρηκτικά μέσα, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι, αναρριχητές – καταρριχητές, χιονοδρόμοι, νοσοκόμοι πεδίου μάχης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα