Πρώτα τους έδιωξε και τώρα τους καλεί πίσω!

Επικεντρωμένη στους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα η ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του EquiFundΣτους Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό απευθύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην εκδήλωση του EquiFund με θέμα «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Η Ελλάδα σάς χρειάζεται όλους, όπου κι αν έχετε επιλέξει να μείνετε. Με το ταλέντο σας, τις διαφορετικές εμπειρίες σας, είστε η φωνή της πατρίδας μας σε όλη τη γη. Η Ελλάδα αλλάζει πορεία, έχει στρατηγική, αλλάζει παραγωγικό μοντέλο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας πολλές αναφορές στην καινοτομία και στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας ως τους δύο άξονες για ένα καλύτερο μέλλον. Το πρόγραμμα με την ονομασία EquiFund αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία, συνολικού ύψους 500.000.000 ευρώ. Διαθέτει 200.000.000 από το Ελληνικό Δημόσιο, 60.000.000 από το ΕΣΠΑ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι), 40.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (μέσω του πακέτου Γιούνκερ) και 200.000.000 ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

Ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των funds ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες, τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη διασύνδεση πολλών από αυτές με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με στόχο να μπει φρένο στο brain drain και στην αποψίλωση της χώρας μας από το πιο παραγωγικό τμήμα της, τους μορφωμένους νέους και νέες που εγκαταλείπουν την πατρίδα μας αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά κάλεσε τους νέους Ελληνες που τώρα εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν: «Σας χρειαζόμαστε και σας καλούμε να ενεργοποιηθείτε με όποιον τρόπο επιλέξετε. Δικτυωθείτε με τους ανθρώπους στην Ελλάδα, επενδύστε, εγκατασταθείτε ξανά στην πατρίδα. Ο,τι και να επιλέξετε, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας στηρίξουμε». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι ουσιαστικά μια στροφή στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. «Η ενσωμάτωση της καινοτομίας θα αυξήσει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο διεθνές περιβάλλον και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών» υπογράμμισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα