Η Τουρκία δικάζει Αμερικανό πάστορα για τρομοκρατία!

Αθώος των κατηγοριών που τον βαραίνουν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες δήλωσε χθες ενώπιον των δικαστών του στην Τουρκία ο Αμερικανός πάστορας Αντριου Μπράνσον. Η δίκη άρχισε χθες στην πόλη Αλιάγα, κοντά στη Σμύρνη, και, όπως σχολίαζαν αναλυτές, «αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στις ήδη τεταμένες αμερικανοτουρκικές σχέσεις».

«Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι εναντίον της Τουρκίας. Αγαπάω την Τουρκία. Προσεύχομαι για την Τουρκία εδώ και 25 χρόνια. Θέλω να έρθει στο φως η αλήθεια» τόνισε ο 50χρονος Μπράνσον, απευθυνόμενος στο δικαστήριο. Εγκατεστημένος στην Τουρκία από το 1993, ο πάστορας διηύθυνε με τη σύζυγό του Νορίν μια προτεσταντική εκκλησία στη Σμύρνη και συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ανήκει και συμμετέχει στη διεύθυνση» του δικτύου του αυτοεξόριστου τις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόσωπο του Μπράνσον η Αγκυρα βλέπει τον άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσε να εξασφαλίσει την έκδοση του Γκιουλέν πίσω στην Τουρκία. Κάτι που και ο ίδιος ο Ερντογάν είχε υπονοήσει τον Σεπτέμβριο του 2017. «Μας λένε: “Δώστε μας τον πάστορα”. Ομως κι εσείς έχετε έναν ιερωμένο (σ.σ.: τον Γκιουλέν). Δώστε τόν μας και θα τον δικάσουμε (σ.σ.: τον πάστορα) και θα τον εκδώσουμε» είχε πει τότε ο Τούρκος πρόεδρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα