Πέπλο μυστηρίου γύρω από θανάτους δημοσιογράφων

Ρεπόρτερ έπεσε (;) από τον πέμπτο! Στραγγαλισμένη βρέθηκε 33χρονηΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Μαύρη ήταν η χθεσινή μέρα για τη δημοσιογραφία, καθώς λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών των φετινών βραβείων Πούλιτζερ σημειώθηκαν δύο μυστηριώδεις, βίαιοι θάνατοι εργαζομένων στον Τύπο.
Βαρύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο του Ρώσου δημοσιογράφου Μαξίμ Μποροντίν, ο οποίος φέρεται ότι έπεσε από το παράθυρο του διαμερίσματός του στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο Γεκατερίνμπουργκ, καθώς ένας φίλος του αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν από την πτώση του το διαμέρισμά του ήταν περικυκλωμένο από άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο δημοσιογράφος είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τον θάνατο δεκάδων Ρώσων μισθοφόρων στη Συρία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αμερικανικές δυνάμεις. Οι ανακριτικές Αρχές, ωστόσο, έσπευσαν να δηλώσουν ότι εξετάζουν την εκδοχή του ατυχήματος και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη διάπραξη εγκλήματος, αναφέροντας ότι η πόρτα του διαμερίσματός του ήταν κλειδωμένη και συμπεραίνοντας ότι «κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το διαμέρισμα». Οι Αρχές απέκλεισαν και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, καθώς δεν βρέθηκε σημείωμα. Ο διευθυντής του Novyy Den, όπου εργαζόταν ο Μποροντίν, δεν πιστεύει ούτε την εκδοχή του ατυχήματος ούτε της αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το πτώμα της 33χρονης δημοσιογράφου Κάρλα Τούρσιος, που είχε δηλωθεί ως εξαφανισθείσα την Κυριακή. Η άτυχη 33χρονη, που ήταν μητέρα ενός παιδιού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε στραγγαλισμένη.

Αντιδράσεις

Στο μεταξύ, την Κυριακή συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στη Σλοβακία από πολίτες που απαιτούν την απομάκρυνση του επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας, με το αιτιολογικό ότι δεν πράττει τα δέοντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ. Στους δρόμους της Μπρατισλάβας κατέβηκαν πάνω από 30.000 άνθρωποι ζητώντας από τον αρχηγό της αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ να παραιτηθεί! Ο Κούτσιακ δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο, ενώ ερευνούσε τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα και τις σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλούς επιχειρηματίες σχετιζόμενους με τη Μαφία της Καλαβρίας και Σλοβάκους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων προσώπων στο περιβάλλον του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα