Ανοιξε η πλατφόρμα των 120 δόσεων για τους επιστήμονες

Ενεργοποιήθηκε από χθες η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ. Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί μπορούν πλέον να ρυθμίζουν οφειλές προς Εφορία (ΑΑΔΕ) και ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ) με διαγραφή προστίμων-προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Τον επόμενο μήνα θα προστεθούν στους χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι αγρότες και τον Ιούνιο αναμένεται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν έχουν την πτωχευτική ικανότητα.

Επίσης, εντάσσονται οι αγρότες, φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία, εφόσον δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, έχουν κάνει έναρξη εργασιών και αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), 8.966 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αρχίσει να υποβάλλουν αίτηση, εκ των οποίων οι 4.863 έχουν κριθεί επιλέξιμοι και οι 480 έχουν υποβάλει οριστικά την αίτηση.

Οσον αφορά τις επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας πάνω από 5.000 νομικά πρόσωπα, με 764 εξ αυτών να έχουν υποβάλει οριστικά αίτηση και 26 να έχουν καταλήξει σε συμφωνίες αναδιάρθρωσης και διαγραφής οφειλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα