Οι Τούρκοι συνέλαβαν εισαγγελέα λίγο πριν καταφύγει στην Ελλάδα

Χειροπέδες σε Τούρκο εισαγγελέα πέρασαν οι Αρχές της γείτονος, λίγο προτού περάσει στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Ζαφέρ Κιλίντς, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του κοντά στην Αδριανούπολη.

Στην Τουρκία θεωρείται γκιουλενιστής τρομοκράτης και είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Αυτός ήταν και ο λόγος που -μαζί με την οικογένειά του- επιχείρησε να έρθει στην Ελλάδα από τον Εβρο. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιλίντς ήταν εισαγγελέας σε υπόθεση που αφορούσε 357 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 49 ενεργών στρατιωτών, οι οποίοι ενώπιον του 5ου Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Σμύρνης το 2013 δικάστηκαν με την κατηγορία της κατοχής εμπιστευτικών στρατιωτικών πληροφοριών και εγγράφων.

Ολοι οι εναγόμενοι στην υπόθεση αθωώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016 και το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων έπαψε από τα καθήκοντά του τον Κιλίντς. Το κατηγορητήριο της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι κατασκευάστηκε από την αστυνομία και τους στρατιωτικούς που είχαν εισχωρήσει για λογαριασμό του Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές βρήκαν τη σύζυγο του Κιλίντς να χρησιμοποιεί μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την επικοινωνία του Γκιουλέν με ακολούθους του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα