Στη Δικαιοσύνη πάλι ο φάκελος Novartis!

Αυλαία στην προανακριτική, αφού αποφασίστηκε ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξηΡεπορτάζ
Κατερίνα Κανάκη

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιστροφής στη Δικαιοσύνη του πολύκροτου φακέλου της υπόθεσης Novartis γράφτηκε στη χθεσινή προτελευταία συνεδρίαση της σχετικής προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής, αφού αποφασίστηκε και τυπικά πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Απορίας άξιον είναι πάντως το γεγονός ότι η επιτροπή συνεδρίαζε για σχεδόν τρεις ώρες για να πάρει μια απόφαση που, αν μη τι άλλο, είναι ειλημμένη εδώ και εβδομάδες, κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε και αντίλογος, μια και σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει αποχωρήσει από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις.

Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή θα ενσωματωθεί στο πόρισμα της πλειοψηφίας που θα ακολουθήσει, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν έτοιμο, αφού απομένουν μόνο μερικές προσθήκες. Το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας, με κύριους συγγραφείς τους Νίκο Παρασκευόπουλο και Σπύρο Λάππα, θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πέσει και οριστικά η αυλαία της προκαταρκτικής.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας θα απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές από όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους πορισματικές θέσεις μέχρι και το πρωί της Τρίτης, αν και θεωρείται δεδομένο πως κανένα από τα κόμματα δεν διατίθεται να καταθέσει κάποιο πόρισμα, αλλά ούτε και να φέρει στη Βουλή συγκεκριμένες θέσεις για να συμπεριληφθούν στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Δρίτσας, «αυτή η απόφαση που έλαβε η επιτροπή, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τη δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου προσώπου, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια και οι αθώοι να δικαιωθούν χωρίς να μείνει κανένα ψεγάδι και οι όσοι εμπλέκονται να δικαστούν όπως πρέπει, κάτι που θα αποτελέσει και ένα σημαντικό βήμα ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας» όπως επισήμανε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα