Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, έτοιμοι να «πουλήσουν» Ελλάδα

Τον δρόμο για αύξηση των τουριστικών ροών Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια ανοίγει το συνέδριο του Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, που φιλοξενήθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) Zane Kerby, το 77% των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων που βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριο θα «πουλήσει» τον προορισμό Ελλάδα λόγω της προσωπικής του εμπειρίας.

Ταξίδια

Αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί είναι η 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η σε επίπεδο εισπράξεων. Σύμφωνα με τον κ. Kerby, οι συμπατριώτες του ταξιδεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ στο εξωτερικό, επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα ζητούμενά τους, που είναι η ασφάλεια, ο τουρισμός ευεξίας, ο πολιτισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που διοργανώθηκε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.100 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FedHATTA Λύσανδρο Τσιλίδη, αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εσχάτως για την αμερικανική αγορά και εναλλακτικοί ελληνικοί προορισμοί, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα