«Εφυγε» στα 92 η πρώην πρώτη κυρία Μπάρμπαρα Μπους!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπους ότι η Μπάρμπαρα, σύζυγος του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και μητέρα του Τζορτζ Μπους του νεότερου, αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπευτική αγωγή της η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ απεβίωσε την Τρίτη 17 Απριλίου σε ηλικία 92 ετών. Η «Μπάρμπι» -όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά ο επί 73 χρόνια σύζυγός της- έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια, και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε νοσοκομείο.

Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία της και να περάσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της δίπλα στην οικογένειά της. Η Μπάρμπαρα Μπους δήλωνε ακόμη ερωτευμένη με τον σύζυγό της, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ, το ίδιο και εκείνος.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1941 σε ένα πάρτι Χριστουγέννων, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και εκείνος 18. Ο γάμος τους έγινε δύο χρόνια αργότερα. Μαζί απέκτησαν έξι παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόμπιν, που πέθανε σε ηλικία 3 ετών έπειτα από μάχη με τη λευχαιμία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς της, η Μπάρμπαρα θα ταφεί δίπλα στην κόρη της. Η κηδεία της θα τελεστεί στο Χιούστον το Σάββατο, σε κλειστό κύκλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μπάρμπαρα Μπους είναι η μόνη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που είδε τον σύζυγο και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα