Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια

Παρατείνεται η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προχωρήσει -για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα- σε νέα 24ωρη απεργία, από σήμερα, στις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής.Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας – Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. 
Χθες, πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας τη νέα κινητοποίηση της ΠΝΟ αδικαιολόγητη. 

«Το υπουργείο δουλεύει συνεχώς και επιλύει ζητήματα της ΠΝΟ. Εμείς προχωρήσαμε στα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που πρέπει να έχουν οι πλοιοκτήτες από τη μη τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση έως σήμερα» δήλωσε ο υπουργός. Σε απάντησή της, η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνο δεν επέλυσε έστω και το παραμικρό αίτημά μας, αλλά αντίθετα για άλλη μία φορά κράτησε στάση Πόντιου Πιλάτου προσπαθώντας να μετακινήσει τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησης, δημιουργώντας και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».

Εξαιτίας της απεργίας, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα