Μήνυμα Παυλόπουλου: Στο θέμα των συνόρων δεν κάνουμε εκπτώσεις

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας» διαμήνυσε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «θέλουμε να έχουμε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις, ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική» ξεκαθάρισε όμως ότι κάτι τέτοιο «προϋποθέτει σεβασμό των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και της Ελλάδας και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις».

Πρόσθεσε δε πως ο μη σεβασμός των συνόρων αυτών με οποιονδήποτε τρόπο συνιστά «ανυπέρβλητο» εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές πως τα ευρωπαϊκά σύνορα καθορίζονται με ενάργεια από το Διεθνές Δίκαιο και πως δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. «Ο σεβασμός τους, δε, πέραν του ότι είναι ένας σεβασμός τον οποίο εγγυάται η Ε.Ε., πρέπει να γίνεται αντιληπτός και κατανοητός κι από καθέναν, αλλά ιδίως από τα κράτη τα οποία θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», όπως είπε.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας και όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Παυλόπουλος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του να εργαστούν από κοινού οι δύο χώρες, ώστε «ο πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταστεί μια πραγματικότητα». Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν πως δεν μπορεί η Ε.Ε. να είναι απούσα από όλη αυτή τη συγκυρία. «Αρα, έχουμε χρέος σε αυτόν τον τομέα να εργαστούμε από κοινού γι’ αυτόν τον πυλώνα και επιπλέον για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» επισήμανε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα