Μεγαλύτερο πρόβλημα των Αθηναίων, η ανασφάλεια

Η εγκληματικότητα θερίζει στην ΑττικήΗ εγκληματικότητα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Η έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο λεκανοπέδιο Αττικής έγινε σε δείγμα 1.501 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, με χρονική διάρκεια από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017.
Αν και η έρευνα προηγήθηκε μιας σειράς εγκλημάτων που «ταρακούνησαν» τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη, οι ερωτηθέντες κατέταξαν την εγκληματικότητα και την έλλειψη ασφάλειας στην πρώτη θέση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την ποιότητα της ζωής τους (με 16,1%).

Καθαριότητα

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθαριότητα (11,7%) και ακολουθούν οι «κακές συγκοινωνίες» (10%).

Σε σχέση με την εργασιακή και την οικονομική τους κατάσταση, ένα στα δύο νοικοκυριά που ζουν στην Αττική αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών.
Επίσης, το 52,1% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια έκτακτη ανάγκη της τάξης των 500 ευρώ.

Από την πλευρά των εργαζομένων της Αττικής, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο μέσος όρος των καθαρών μηνιαίων αποδοχών ανέρχεται στα 806 ευρώ.

Ενας στους πέντε αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα, με το ποσοστό των «φτωχών απασχολουμένων», στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, να φτάνει στο 31,5%.

Νάσος Χατζητσάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα