ΟΕΚ: Ηλεκτρονική ρύθμιση των οφειλών με κέρδος!

Εκπτώσεις, επιμήκυνση και διαγραφή μέρους των χρεώνΜε διαγραφή χρέους, επιμήκυνση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής ή σημαντικές εκπτώσεις μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να ωφεληθούν όσοι δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ ρυθμίσουν έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018 τις ληξιπρόθεσμες -και μη- οφειλές τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, που σήμερα τίθεται σε λειτουργία (oaed.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα του ΟΑΕΔ (πεδίο «Κοινωνική Πολιτική») και να επιλέξουν τη «Ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ». Στη συνέχεια θα μπουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς ΤΑΧΙS.

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις αποτελεί η ιδιοκατοίκηση ή η χρήση της κατοικίας από γονείς, τέκνα και εν γένει συγγενείς β΄ βαθμού για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου. Σε ρύθμιση μπορούν να προχωρήσουν και οι δανειολήπτες μέσω προγραμμάτων αγοράς κατοικίας (ΠΑΚΑΔΙ).

Οι δανειολήπτες μπορούν να αιτηθούν:
1) Διαγραφή οφειλών εφόσον το χρέος είναι μέχρι 6.000 ευρώ.
2) Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας.
3) 15% μείωση του αρχικού ποσού δανείου.
4) Εκπτώσεις λόγω κοινωνικού κριτηρίου (μετά την εφαρμογή της μείωσης του 15%) της τάξης του:
α) 10% για συνταξιούχους, οικογένειες με ΑμεΑ, χήρους με προστατευόμενο μέλος, σεισμοπλήκτους – πυροπλήκτους, άτομα με αναπηρία 67%, μονογονεϊκές οικογένειες
β) 20% για πολυτέκνους.

Με βάση τα δεδομένα αυτά θα διαμορφωθεί το τελικό ποσό δανείου, από το οποίο θα αφαιρεθούν τα καταβληθέντα ποσά για να υπολογιστεί η τελική οφειλή. Τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν στη συνέχεια είναι τα εξής:
• Διαγραφή οφειλής εφόσον έχει καταβληθεί ποσό μεγαλύτερο ή ίσο του 60% του τελικού δανείου.
• Επιμήκυνση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής.
• Εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής (40% εάν καταβληθεί το 60% του τελικού δανείου εντός πέντε ετών, 20% εάν καταβληθεί το 80% εντός οκτώ ετών).
• Αναστολή πληρωμής από 6 έως 36 μήνες, εφόσον ο δανειολήπτης είναι άνεργος και δεν μπορεί να καταβάλει τη μηνιαία δόση.
• Ρυθμίσεις καταβολής ελάχιστης μηνιαίας δόσης (ανάλογα με το συνολικό χρέος και το οικογενειακό εισόδημα).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα