Η ΓΕΝΟΠ απειλεί με διακοπές ρεύματος

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Κινητοποιήσεις αρχίζουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδεςΔιακοπές ρεύματος… χωρίς όμως μπλακάουτ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης σχετικά με τις κινητοποιήσεις (48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες) της ομοσπονδίας κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Στόχος είναι να καταλάβει ο λαός ότι κάτι γίνεται. Αν δεν λείψει ούτε για μια στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει αξία αυτό που γίνεται. Βεβαίως, δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας, όσο μας αναλογεί, και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη, θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία, αλλά όχι με μπλακάουτ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Ομως, όπως είπε, «όταν μειωθεί έστω και λίγο το φορτίο στην Κρήτη, τότε, ναι, θα προκληθεί διακοπή στο νησί».

Τα αιτήματα

Σύμφωνα με το εξώδικο για την προκήρυξη της απεργίας, τα αιτήματα είναι «η ακύρωση του σχεδίου πώλησης λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» κ.ά.

Στην κυβέρνηση επικαλούνται το άρθρο του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο όλα τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της ΔΕΗ μεταβιβάζονται και διατηρούνται στις νέες εταιρίες που θα αποκτήσουν τις λιγνιτικές μονάδες, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις για έξι χρόνια.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη δημιουργία δύο εταιριών με την απόσχιση παγίων από τη ΔΕΗ, οι οποίες στη συνέχεια θα πωληθούν σε ιδιώτες επενδυτές. Η πρώτη περιλαμβάνει τη Μονάδα Μελίτη I, ονομαστικής ισχύος 330 MW, μαζί με την άδεια της Μελίτης II, ονομαστικής ισχύος 450 MW, και τα αντίστοιχα κοιτάσματα Κλειδιού, Λόφων Μελίτης και Βεύης. Η δεύτερη περιλαμβάνει τις Μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, ονομαστικής ισχύος 300 MW εκάστη, μαζί με τα αντίστοιχα ορυχεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα