ΕΤΕ: Μόλις ένας στους 20 είπε «ναι» σε «κούρεμα» οφειλής έως 70%

Μόλις ένας στους 20 πελάτες με «κόκκινο» δάνειο είπε «ναι» στο προσκλητήριο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) για «κούρεμα» της οφειλής έως 70%!Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 8.000-10.000 δανειολήπτες ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια που απέστειλε σε 200.000 κατόχους μη εξυπηρετούμενων δανείων καλώντας τους να ρυθμίσουν το δάνειό τους προτού αυτό περάσει στον έλεγχο κάποιου ξένου fund. Η τράπεζα προτείνει προς τους δανειολήπτες «κούρεμα» της οφειλής έως 70% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε έξι μήνες. Η χαμηλή «προσέλευση» στο κάλεσμα της ΕΤΕ προφανώς οφείλεται στο ότι κάποιοι δεν βρήκαν αρκετά δελεαστική την πρόταση (καθώς θα έπρεπε να εξοφλήσουν σε έξι μήνες) ή απλά δεν είχαν την απαραίτητη ρευστότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Πηγές τονίζουν ότι η ανταπόκριση από την πλευρά των δανειοληπτών «κινήθηκε σε καλό επίπεδο», με δεδομένο ότι πάντοτε -σε τέτοιου τύπου διαδικασίες- είναι πολύ μικρότερη.

Το συνολικό ύψος του πακέτου Earth («κόκκινα» δάνεια προς πώληση) ανέρχεται σε 5,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στην αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα σε προσαυξήσεις.

Αποτελείται από καταναλωτικά δάνεια, χρέη πιστωτών καρτών και δάνεια μικρών επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις. Το μέσο καταναλωτικό δάνειο διαμορφώνεται κάτω από τα 10.000 ευρώ και το μέσο μικρό επιχειρηματικό στα 30.000-35.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα