ΣτΕ: Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους

Οργή για την αποφυλάκιση από τα ΜΜΕ του «σουλτάνου»Ελεύθερος αλλά υπό καθεστώς πολύ αυστηρής επιτήρησης θα αφεθεί ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, καθώς το ΣτΕ αποφάσισε να μην αναστείλει την παροχή ασύλου που του είχε χορηγηθεί. 

Το Τμήμα Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε σχηματισμό Ολομέλειας, έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει η κυβέρνηση επιχειρώντας να μπλοκάρει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που είχε ανάψει το πράσινο φως για την αναστολή παροχής ασύλου.

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί μπορεί να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείται διοικητικά, αλλά επέβαλαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο περιοριστικών όρων, απαραίτητων για την προστασία του, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί τουρκικού σχεδίου απαγωγής των «8».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, δεν πρέπει να χορηγηθούν στον αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία θα του επιτρέπουν να ταξιδέψει σε άλλη χώρα.

Διαμονή

Παράλληλα ο Τούρκος αξιωματικός καλείται να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη και μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Οι συγκεκριμένοι όροι θα είναι σε ισχύ έως την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ΣτΕ στις 4 Μαΐου και θα αφορά και τους οκτώ Τούρκους.

Μαρία Ζαχαροπούλου

—-

Οργή για την αποφυλάκιση από τα ΜΜΕ του «σουλτάνου»

Οργισμένα τα τουρκικά μέσα στράφηκαν χθες κατά της απόφασης του ΣτΕ να αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα το 2016.

Ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο», χαρακτηρίζοντας ευθέως τους στρατιωτικούς σχετιζόμενους με το δίκτυο του Γκιουλέν και τρομοκράτες.

«Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει τους στρατιώτες, ενώ οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι άτομα που εμπλέκονται στο πραξικόπημα δεν είναι καλοδεχούμενα στη χώρα, ωστόσο ακόμη δεν τους έχουν απελάσει» αναφέρεται στη «Hurriyet». Σε πολύ πιο έντονους τόνους, η εφημερίδα «Milliyet» έδειχνε τις σημαίες των δύο χωρών να χωρίζονται, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μια απόφαση-ρεζίλι και απειλούσε ότι «θα υπάρξουν κυρώσεις»!

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την Ελλάδα ως χώρα που υποθάλπει πραξικοπηματίες. Η «Daily Sabah», μάλιστα, ανέφερε ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, είναι δημοφιλής προορισμός τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τα μέλη της γκιουλενικής FETO.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα