«Πυρ ομαδόν» για την ανάπλαση της Αθήνας

Κατά του νόμου που αφορά τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας τάχθηκαν τα κόμματαΡεπορτάζ
Κατερίνα Κανάκη 

Πυρ ομαδόν δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας για την ανάπλαση της Αθήνας, που θα εστιάσει στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της πόλης και στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Ν.Δ. -μέσω του Θανάση Μπούρα- κατήγγειλε αυταρχική θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι εκ του νόμου αρμόδιος για την αδειοδότηση των έργων και τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γιάννης Μανιάτης της ΔΗ.ΣΥ. μίλησε για θεσμικό εξάμβλωμα, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσω της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Την ίδια ώρα, για αγνώστου προθέσεως νομοσχέδιο μίλησε η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι λόγω των ασαφειών θα αναγκαστεί να αλλάξει χιλιάδες φορές, ενώ για δημιουργία μιας νέα κρατικοδίαιτης ΔΕΚΟ που θα εξυπηρετεί ένα «ξέφρενο πάρτι νέων προσλήψεων» έκανε λόγο ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού.

Απαντώντας, ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι ο ρόλος του νέου φορέα θα είναι συντονιστικός, ενώ ο Αλ. Φλαμπουράρης πρόσθεσε ότι ο φορέας θέλει να συντονίσει τα ασυντόνιστα, για να προχωρήσουν πέντε σημαντικά πράγματα στην πόλη, κατηγορώντας ταυτόχρονα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι, όταν κυβέρνησαν τον δήμο, παρέδωσαν μια αβίωτη πόλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα