Ροντέο πάλι η Βουλή για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία

Στα «κάγκελα» βρέθηκε ακόμη μία φορά η Βουλή για τη συμφωνία πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία -συμφωνία βέβαια που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε-, με την αντιπολίτευση να αποχωρεί διαμαρτυρόμενη από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας……παρά την αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης για κλήση του Πάνου Καμμένου, μετά και τη σχετική θετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Οι Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ και Ποτάμι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για κλήση και του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας Βασίλη Παπαδόπουλου, καθώς και άλλων μη πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής, υποστήριξε πως η κλήτευση Παπαδόπουλου «δεν υπάγεται στην κοινή λογική, αφού δεν είμαστε ούτε εξεταστική ούτε προκαταρκτική». Η τοποθέτηση αυτή ήταν που οδήγησε σε σφοδρές κόντρες και απίστευτες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον Γιάννη Τραγάκη να μιλά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τον Μάκη Βορίδη για «γελοιότητα, κωμωδία και αίσχος». «Ξεμπροστιαστήκατε» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Τα αίματα άναψαν και όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για «κατάντημα» να κληθεί μόνο ο Πάνος Καμμένος και όχι οι υπόλοιποι αναφερόμενοι, κατηγορώντας την Τασία Χριστοδουλοπούλου για «κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» και χτυπώντας τη γροθιά του στο τραπέζι, ακολούθησε εκρηκτικός διάλογος μεταξύ των δύο. «Υπερασπίζεστε τον Καμμένο, δεν θα συμμετάσχω σε αυτό το κατάντημα» διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, με την κυρία Χριστοδουλοπούλου να τον καλεί να αποχωρήσει, αν επιθυμεί, και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά σε υψηλούς τόνους «μη μου λέτε εμένα να φύγετε». «Με απειλείτε;» ρώτησε η πρόεδρος, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να αναφέρει αυτολεξεί: «Δεν σε απειλώ, σου ζητώ να με σέβεσαι».

Κατερίνα Κανάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα