Μνημόνια για πάντα θέλουν τα golden boys!

Ενα προληπτικό πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου ζητούν επίμονα τα golden boys των ελληνικών επιχειρήσεων, που φαίνεται πως νιώθουν… ασφάλεια μόνο όταν η χώρα μας βρίσκεται υπό ασφυκτική επιτήρηση από τους δανειστές.Οπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), που αφορά το 1ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έξι στους 10 διευθύνοντες συμβούλους ελληνικών επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλαίσιο στήριξης.

Μόνο για τα μπόνους

Η αναλογία ήταν σχεδόν ίδια (65%) το τελευταίο τρίμηνο του 2017, δείχνοντας ότι η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και η επιτυχής έξοδος στις αγορές δεν «συγκίνησαν» τους CEOs των ελληνικών εταιριών, οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως να μη χάσουν τα μπόνους τους και να μη ληφθούν σταδιακά μέτρα που θα επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις στα προμνημονιακά επίπεδα.

Το 1ο τρίμηνο του 2018 μόλις 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν απαιτείται πρόσθετο πλαίσιο στήριξης μετά το 3ο Μνημόνιο, ενώ το 34% αρκέστηκε να απαντήσει πως δεν υποστηρίζει τόσο ένθερμα το προληπτικό πλαίσιο.

Κατά τα λοιπά, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ICAP Group σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων έδειξε ότι επτά στους 10 πιστεύουν πως το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αντιμετωπιστεί μόνο κατά ένα μέρος στα επόμενα ένα με δύο χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα