Πάνος – Φαήλος για τα εθνικά

Ο Καμμένος κάλεσε στο Πεντάγωνο Κρανιδιώτη και Παπακώστα και τους ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης στέλνοντας και πολιτικά μηνύματαΡεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Ενωτικοί και με χαμηλούς τόνους εμφανίστηκαν στις συναντήσεις που είχαν χθες, χωριστά, με τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης και η επικεφαλής της νεοσύστατης Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις. Ο υπουργός Αμυνας ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της αρμοδιότητάς του και ειδικά στα δρώμενα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Νέα Δεξιά στα ζητήματα αυτά φοράει μόνο την εθνική φανέλα και όχι τη φανέλα του… κομματικού πατριωτισμού» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Κρανιδιώτης, προσθέτοντας ότι σε δύσκολους καιρούς και εν μέσω κρίσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους και ο λαός να τους έχει εμπιστοσύνη. Εχουν γνώση και τόλμη οι φύλακες, κι ας το γνωρίζουν κι οι εχθροί μας, που μπορεί να βρεθούν προ πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς. Καταδίκασε δε απερίφραστα «την κατάπτυστη, ιταμή και στα όρια της υπονόμευσης του εθνικού συμφέροντος στάση κομμάτων και στελεχών της αντιπολίτευσης, που υιοθετούν τη ρητορική των Τούρκων, κάνουν συμψηφισμούς και επιτίθενται στους ταγούς μας, όπως ο ΥΠΕΘΑ ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν απαντούν τα αυτονόητα στις προκλήσεις των Τούρκων».

Εμπιστοσύνη

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Παπακώστα διεμήνυσε ότι ο ελληνικός λαός «ορθά έχει εμπιστοσύνη στις Ενοπλες Δυνάμεις και ορθά θεωρεί ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος εμπνέει ασφάλεια, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη». Αυτό που πρέπει να γίνει, κατά την ίδια, είναι «να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας, οι πολιτικοί, να έχουμε ενιαίο και αρραγές μέτωπο και να μην εμπλέκουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά ούτε και τα εξωτερικά θέματα στην πολιτική – κομματική διελκυστίνδα».

Η Νέα Ελληνική Ορμή, όπως είπε η επικεφαλής της, «θα κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο Κοινοβούλιο δι’ εμού, ώστε αυτά τα ζητήματα πραγματικά να αναγορευθούν σε ζητήματα συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και όχι σε ζητήματα διαίρεσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα