Η αποστολή του Τύπου

Τα ΜΜΕ έχουν ως αποστολή να υπερασπίζονται την αλήθεια, την ελευθερία της έκφρασης, το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Oπλο τους, η δημοσίευση. Λογοδοτούν στους αναγνώστες, στους ακροατές, στους τηλεθεατές, σ’ αυτό που λέμε «κοινή γνώμη».

Τα κόμματα
είναι συλλογικά εργαλεία, των οποίων τα ηγετικά στελέχη, αν έχουν σωστό προσανατολισμό και συναίσθηση της αποστολής τους, μπορούν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ισχύς των κομμάτων, η λαϊκή υποστήριξη.

Αξίζει
να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ δεν είναι ετερόφωτοι μηχανισμοί, διακόπτες φωτισμού ή συσκότισης της αλήθειας, που βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών ταγών για να τα ανοιγοκλείνουν κατά πώς επιβάλλει το κομματικό συμφέρον.

Στην Ελλάδα
, προ κρίσης αλλά και τώρα, πολλά ΜΜΕ μπορεί να εκφράζονται σαν «διακοπτάκια» που ανοιγοκλείνουν οι ισχυροί της πολιτικής και οι βαστάζοι τους, αλλά η «δημοκρατία» ούτε ήταν ούτε πρόκειται να καταντήσει έτσι.

Η εφημερίδα
μας ακούει με προσήλωση την αλάθητη φωνή της συνείδησης που διαθέτει κάθε άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιο είναι το δέον και ποιο όχι. Η «δημοκρατία» δεν έχει συναρτήσει την ύπαρξή της με οποιοδήποτε κόμμα. Αυτό δεν έχει πάψει να το αποδεικνύει από το πρώτο φύλλο της μέχρι σήμερα, όπου έχει μείνει απαρασάλευτα προσηλωμένη στις αρχές της. Η υποταγή σε κόμμα αδικεί την πατρίδα και την παράταξη των παραδοσιακών αξιών που υπερασπίζεται η εφημερίδα μας, αλλά και τους ταλαιπωρημένους χώρους του Τύπου και της πολιτικής.

Γι’ αυτό
ας μην ψάχνουν μερικά θλιβερά φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, για ανύπαρκτους Δούρειους Ιππους και για χίμαιρες που πέθαναν μαζί με την αξιοπιστία του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Ας μην αναζητούν εντολοδόχους, εντολοδότες και υποθέσεις παρασκηνίων. Επειδή εκείνοι και εκείνες συνήθισαν έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τους μοιάζουμε – προς Θεού, όχι!

Η «δημοκρατία»
έκανε κριτική στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για το θέμα των σημαιών και μερικοί ασυγχώρητα άσχετοι με το λειτούργημα του δημοσιογράφου, αντί να δουν το προφανές, το δικαίωμα στην πολιτική κριτική, έψαχναν για παρασκήνιο, επειδή έτσι συνήθισαν να δρουν οι ίδιοι!

Η εφημερίδα
μας έκανε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ. για την πρόθεση ορισμένων στελεχών της να καλοδεχθούν στις τάξεις της λαομίσητα πρόσωπα της σημιτικής σήψης και της παπανδρεϊκής παρακμής, και τα περιτρίμματα της πολιτικής μάς κατηγόρησαν επειδή δεν συμφωνούμε με τον εκπασοκισμό του κόμματος και την απαξίωση μιας ιστορικής παράταξης στα μάτια των οπαδών της!

Μπορεί
να ξενίζει μερικούς μηδίζοντες, αλλά η λέξη «καθήκον» ηχεί ακόμα όμορφα στα ώτα μας και αυτή τη λέξη με πείσμα υπηρετούμε.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα