Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο φιλάνθρωπος παπα-Θωμάς

Θρήνος για τον ιερέα που στήριζε τις άπορες  οικογένειες του Αγίου Ανδρέα στα Ανω Πατήσια με τη βοήθεια επώνυμων τραγουδιστών!Ηταν πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ, αλλά έβγαλε τα γάντια και εγκατέλειψε τα ρινγκ για να δοξάσει τον Θεό και να γίνει υπηρέτης των ανθρώπων. 

Το όνομά του ήταν π. Θωμάς Τσόης και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών, προκαλώντας απέραντη θλίψη στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στα Aνω Πατήσια, αλλά και στον εκκλησιαστικό και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Ανδρέα δεν ήταν συμβατικός κληρικός με την ευρεία έννοια της λέξης, αλλά αυθεντικός, ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος.

Το ήθος του

Το έργο που όλα αυτά τα χρόνια μπόρεσε και έκανε για την ανακούφιση των κατοίκων στη φτωχική περιοχή των Πατησίων είναι η περίτρανη απόδειξη για το ήθος και το μεγαλείο του π. Θωμά.
«Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους, να τους στηρίζουμε και να ορθοποδούν. Από τα νιάτα μου έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι. Ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης και ζωής μου» είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξή του ο 62χρονος ιερέας.

Ξεκίνησε μοιράζοντας κουπόνια του εράνου αγάπης. Ωστόσο, οι ανάγκες που έπρεπε να καλύψει ήταν πολλαπλάσιες και το υστέρημα των κατοίκων της περιοχής του και της ενορίας του Αγίου Ανδρέα δεν επαρκούσε. Κάπως έτσι, ο π. Θωμάς στράφηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Οι γνωριμίες και η αυθεντική φιλία που είχε αναπτύξει με πολλούς λαϊκούς τραγουδιστές ήταν ευεργετικές, καθώς πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που είχαν επιλέξει να βοηθήσουν σε… είδος, δίνοντας τρόφιμα!

Μεγάλη βοήθεια

Ανάμεσά τους, ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος είχε στείλει 200 κιλά λάδι δικής του σοδειάς μαζί με δύο αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα, ενώ και ο Αντώνης Ρέμος είχε προσφέρει 2.000 κουτιά γάλα.

Ο παπα-Θωμάς είχε επισκεφτεί ακόμα τα καμαρίνια του Νίκου Οικονομόπουλου, της Αμαρυλλίδος, της Πάολας και άλλων γνωστών καλλιτεχνών. Κάπως έτσι κατάφερε και διοργάνωνε συχνά συσσίτια για άπορες οικογένειες, αλλά και δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας για τις γυναίκες.
Εκτός από σημαντικό ποιμαντικό έργο, ο πατέρας Θωμάς Τσόης άφησε πίσω την πρεσβυτέρα του και τα δύο παιδιά του, καθώς και το εγγονάκι του. 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη μία αύριο το μεσημέρι, στον Ναό του Αγίου Ανδρέα Ανω Πατησίων, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα