Μια Ελληνίδα πλάι στον Ροντέν

Η σχεδιάστρια Λίλιαν Συρίγου ανοίγει φτερά, εκθέτοντας κοσμήματα στο Βρετανικό ΜουσείοΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων «εισβάλλει» με τα έργα της στο Βρετανικό Μουσείο! Η Λίλιαν Συρίγου, η ταλαντούχα δημιουργός, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, θα δείξει την εντυπωσιακή δουλειά της στο πωλητήριο του πολιτιστικού οργανισμού.

Oπως μας αποκάλυψε η Λίλιαν Συρίγου, τα έργα της θα τοποθετηθούν στο προσωρινό πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου, το οποίο θα «στηθεί» για τις ανάγκες της νέας περιοδικής έκθεσης που θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου και θα περιλαμβάνει έργα του Ογκίστ Ροντέν.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Ροντέν και η τέχνη της αρχαίας Ελλάδας», και σε αυτήν θα δούμε γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη, τα οποία μάλιστα θα παρουσιαστούν στην ίδια αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ως γνωστόν, ο Ροντέν θεωρούσε τα ελληνικά γλυπτά τα ωραιότερα έργα τέχνης όλων των εποχών, ενώ σε πολλές από τις δημιουργίες του είχε αντλήσει έμπνευση από τα ελληνικά αριστουργήματα.
«Πριν από λίγο καιρό μού έστειλαν ένα e-mail από μια επιτροπή του μουσείου, ζητώντας μου να τους στείλω έναν κατάλογο με όλη τη σειρά κοσμημάτων που έχει τον τίτλο “One day I will travel the world”» λέει στη «δημοκρατία» η κυρία Συρίγου και συνεχίζει: «Επέλεξαν κομμάτια από τη δουλειά μου, και συγκεκριμένα τα κολιέ που αναπαριστούν το Παρίσι.

Τους έκανε εντύπωση το βιογραφικό μου και, απ’ ό,τι μου είπαν, τους ενθουσίασε το γεγονός ότι είμαι Ελληνίδα». Τα κοσμήματα θα παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο όσο διαρκέσει και η έκθεση, δηλαδή έως τα τέλη Ιουλίου. «Γενικότερα θα με ενδιέφερε πολύ να κινηθώ στον χώρο των μουσείων και των πωλητηρίων. Αν μη τι άλλο, αυτή η συνεργασία είναι ένα μεγάλο ατού για μένα. Ελπίζω ότι ίσως έπειτα από αυτό θα ανοίξει η πόρτα για να μπουν οι δημιουργίες μου και στο μόνιμο πωλητήριο που διαθέτει το μουσείο» συμπληρώνει, τονίζοντας ότι πλέον κοσμήματά της φορούν Ισπανίδες, Αυστριακές και Βελγίδες. «Πρόσφατα πήρα μέρος σε μια έκθεση χονδρικής στο Μόναχο, όπου πήγα αρκετά καλά και έκανα νέες συνεργασίες με μαγαζιά στη Μαδρίτη, στη Βαρκελόνη, στο Βέλγιο και την Αυστρία» καταλήγει η Λίλιαν Συρίγου.

Σε Σύρο – Μύκονο το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια ζει και εργάζεται στη γερμανική πρωτεύουσα, αναζητεί αφορμές για να έρχεται στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και παρουσιάζοντας τη δουλειά της. «Το καλοκαίρι έχω προγραμματίσει μια μεγάλη παρουσίαση στα νησιά υπό τον τίτλο “Island hopping exhibition”» μας εξηγεί. «Συγκεκριμένα, από τις 3 έως τις 17 Αυγούστου θα βρίσκομαι στη Σύρο για να δείξω τη δουλειά μου σε μια αίθουσα τέχνης, ενώ από τις 21 έως τις 31 Αυγούστου τα κοσμήματά του θα ταξιδέψουν στη Μύκονο.

Στη σειρά περιλαμβάνονται δημιουργίες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τα ελληνικά νησιά. Η βάση μου παραμένει η Γερμανία, αλλά μελλοντικά θα ήθελα τους “δυνατούς” μήνες του χρόνου να είμαι στο Βερολίνο, δηλαδή τον χειμώνα, και το καλοκαίρι να είμαι στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα